ORDET + ANDEN = VÄCKELSE!!!

Guds ord är levande, verksam och sann!  Vi har svårt ibland att förstå det vi läser och då behöver vi hjälp! Vi har fått den bästa hjälparen - Gud, den Helige Ande! När Ordet "gifter sig" med Anden, då väcks hela vår människa till liv och vi får kraft att bli Jesu sanna efterföljare! 

Guds ord för 2020

TV Vision Sverige studio i Göteborg byggdes i slutet av oktober 2019 och vi började sända Sverige LIVE programmen den 23 oktober. Redan den första sändningstillfället har vi bet för hela ledningen och alla programledare. Vi tog oljeflaskan och gick runt och smorde dörrar och fönster, bordet och fåtöljer, mickar och skärmar, kameror och mixerbordet, alla föremål som är med i studion. Det var en kraftig bön, en eldig bön om dedikering för att denna plats ska bli ett altare där alla som medverkar ska ”offra” sig själva och ära vår Herre Jesus, vår frälsare och Gud! Jag satt på den högra fåtölj på bilden och upplevde att jag sitter i Jesu famn! Det var så märkligt, som om Jesus satte sig först i fåtöljen och sedan satt jag på hans knän! Alla vi som var där visste att Jesus är med oss och glädjen var så stor! 

Vi har sänt Sverige LIVE programmen mellan 19:00-21:00 varje kväll (Mån-Tis ifrån Stockholm och Ons-Tors-Fre ifrån Göteborg) men vår TV chef Gawdat upplevde och bad under hela 2019 att vi skulle sända även den tredje timme, nämligen mellan 21:00-22:00! Jag har varit lite ”emot” detta då det är ganska påfrestande för mig att jobba 100% på ett stort svenskt företag och sedan rusa genom hela Göteborg till studio och förberedda sig för att möta gäster och be inför sändningen. Jag tyckte att två timmar med live inspelning räckte.

Jag hade fel, för jag frågade inte den Helige Ande om Hans vilja utan framförde mina köttsliga tillkortakommanden i fösta hand. Under en LIVE sändning, den 18 dec 2019 mellan 21:00 – 22:00 talade Herren till mig så tydligt under tiden jag satt på samma fåtölj på Jesu knän. Jesus sade: Zoran, jag har skapat och gett er denna plattform för att du/ni ska be för folket och alla tittare och jag ska i min tur betjäna dem och möta deras behöv!!!Vilket ord, vilken uppmaning från Jesus själv! Plötsligt glömde jag alla ”mina” köttsliga tankar och då började jag tänka i samma linje som Herren uppmanade mig under programmet. Jag tänkte, om ingen annan vill sända 3 timmar, då ska jag göra det varje onsdag då jag leder programmet. Men redan den första dagen (Onsdagen den 1 Jan 2020) i det nya året sände vi 3 timmar program med bön i spetsen! Vi fortsatte även den 2 och 3 januari med 3 timmar program och vi känner att himlen är öppen och att Herren bekräftar sitt ord! 

Vi har sett hur våra tittare interaktivt kommunicerar med oss under sändningen och skickar både bönämnen och uppmuntran! Vi har förstått att Herren är med oss när vi lyder hans befallning!En annan tanke slog mig under tiden jag bad för människor, en tanke från vår fiende…Zoran, du har ett bra jobb, många av dina kollegor tittar på dig, gör inte detta, be inte på det viset, de kommer att skratta ut dig! Jag måste erkänna, att ganska många kollegor från mitt jobb tittar på Vision Sverige och jag tänkte i några sekunder på dessa ord, men då kom den Helige Andes röst igen: Är du rädd för att människor ska se ner på dig, är du skamsen för att göra min vilja inför detta människosläkte? 

Jag älskar vår Helige Ande, han är vår tröstare i tider när vi behöver tröst och jag kan bara säga just nu: Jag bryr mig inte hur jag ser ut, om jag gråter eller skrattar, om människor ser ner på mig eller kritiserar vad vi gör under våra sändningar. Det enda jag bryr mig är att göra min Herres vilja! Jag vill passa på och önska alla våra tittare, alla partners och alla som stödjer oss i detta arbete ett gott nytt år! Låt oss göra allt för att Sverige ska bli frälst! Låt oss tillsammans göra vår Faders vilja och älska varandra och gå hand i hand med varandra! Herren reser upp en mäktig arme som inte bryr sig om sig själva utan gör vad Jesus har befallt oss: Gå ut i hela världen och predika evangelium om riket! Och då är Jesus med oss för alltid! Han kommer att bekräfta sitt ord när vi går bedjande fram! Vill du också vara med oss i denna skara som kommer att upphöja Jesus under 2020? Jag hoppas du vill det😊! Guds underbara frid vara med oss alla! 


Jag LÄNGTAR efter FÖRTRÄFFLIGHET

För varje kristen, denna längtan borde prägla ens livsstil och sättet man agerar gentemot sina medmänniskor. Jag tänker skriva några tankar ang. min längtan för att kunna förstå Guds perfekta plan för mitt liv, min familj, min mission och för personliga relationer som jag har och som jag kommer att ha i framtiden.

Herren Jesus har gett oss användbara och viktiga medel som vi måste använda om vi verkligen vill uppnå till den nivå där vi ”glömmer” oss själva och börjar tänka på andra och deras bästa! Det är en otroligt svår uppgift, men faktum är att bara de som förnekar sig själva, de som bär sitt kors varje dag och de som därefter följer Jesus – kan kallar sig Jesu lärjungar. "Må han fullkomna er i allt gott så att ni gör hans vilja, och må han verka i oss det som behagar honom genom Jesus Kristus. Hans är äran i evigheters evighet. Amen. Hebr 13:21

"Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, tillrättavisning, upprättelse och fostran i rättfärdighet, så att gudsmänniskan blir fullt färdig, väl rustad för varje god gärning." 2 Tim3:16-17

 

Om allt är tillgängligt, då måste jag förstå att Guds tid och hans säsong för mig har kommit till en punkt där jag kan inte backa och tänka: jag gör det en annan dag! Nej, hans tid är NU! Herren har en att lösning och en väg för varenda en av oss, och jag hoppas detta kommer även hjälpa dig som läser…lika mycket som det kommer att hjälpa mig till att förstå Guds plan för våra liv!

 1. Jag måste veta vem jag är i Kristus…"Fortsätt att högläsa ur Skriften och att förmana och undervisa tills jag kommer. Försumma inte nådegåvan i dig, den som du fick genom profetord när de äldste lade händerna på dig. Tänk på detta, lev i detta så att alla kan se dina framsteg. Var noga med dig själv och din undervisning och håll troget ut med detta. När du gör det, frälser du både dig själv och dem som lyssnar på dig." 1 Tim 4:13-16 Jag har varit på väg bort från Herrens ansikte pga. min synd som hindrade mig till att se ljuset som strålar från Jesu ansikte. Synden gjorde mig ”döv och stum” för Guds kallelse och Hans längtan av att bli min frälsare och Gud. Jag levde mitt liv på ett sätt som behagade mig själv, med andra ord – jag försökte sitta på två stolar. På söndagar var jag i kyrkan, sjung, bad, spelade min gitarr och predikade…men på måndag var jag den gamle Zoran, som levde ett dubbelt liv. Jag trodde att jag kunde ”flörta” med Herren på grund av Hans stora nåd och kärlek och jag trodde att Jesus ska förlåta alla mina felsteg och brister. I många år har jag levt så, till en dag i juni 1999. Då mötte jag Herren på ett fantastiskt sätt, genom profetia från en amerikanska kvinna. Jag har aldrig träffat henne, men Herren uppenbarade mitt liv för henne och meddelade mig detta! Herren ville förlåta mig min synd och sända mig för att predika hans evangelium. Nu gäller det, nu eller aldrig! Herrens närvaro var så stark och jag kunde inget annat än kapitulera och lämna mitt gamla ”dubbel” liv och börja om! Att leva ett kristet liv är inte lätt, men nu VET jag att jag tillhör Jesus och att han känner mig vid namn! Vi umgås varje dag! Jag vet vem jag är och vem jag tillhör! Det underlättar min längtan efter FÖRTRÄFFLIGHET!

 2. Jag måste fatta beslut som blir en ny STANDARD i mitt liv, eftersom mitt liv måste bli ett exempel för andra. "Inte så att jag redan har gripit det eller redan har nått målet, men jag jagar efter att gripa det eftersom jag själv är gripen av Kristus Jesus." "Bröder, jag menar inte att jag har gripit det än. Men ett gör jag: jag glömmer det som ligger bakom och sträcker mig mot det som ligger framför" Fil 3:12-13 "Och jag är övertygad om att han som har börjat ett gott verk i er också ska fullborda det till Kristi Jesu dag." Fil 1:6

  Jag vet att människor tittar och iakttar mig och mina handlingar! Om jag kan, jag vill gärna ha ett bra inflytande i andra människor. Det är mycket lättare om man är transparant och rak på sak om man vill nå till andra och influera dem. Inte för att jag vill influera andra, utan det blir ett naturligt steg – min vandring och umgänge med Jesus attraherar andra. Därför kan jag inte ändra den standarden som både jag och Herren har lagt framför mig. Den heldragna linjen som separerar mig från ett värdsligt levnadsätt och livet som Jesu lärjunge kan aldrig korsas. Visst, kan man göra ett felsteg och ingen av oss är så perfekt, men vad vi kan göra är att springa så långt som möjligt från den linjen och infinna sig i Herrens underbara famn. Då har vi inga problem med synden och mörker, Herrens helighet och hans kärlek drar oss till honom.

 3. Jag får INTE ändra mig trots svåra stunder! När cement hårdnar, har några timmar på sig till att forma den. Man kan ändra formen i den mjuka cement, men efter några timmar, den hårdnar och stannar i samma skepnad för alltid. Jag borde vara som cement! Vad betyder detta för mig? Alla mina PRINCIPER och LÖFTEN jag satte upp som standard i mitt liv kan jag inte ändra hur jag vill och anpassa dem inför olika situationer. Då kommer jag aldrig åt förträfflighet! Det finaste med Herren är att han INTE kräver utav oss massa löften, men OM jag själv lägger fram mina löften inför Jesus – då borde jag leva efter dem. Ett av löften jag avlagt inför Herren är alkohol. Jag kommer ursprungligen från Kroatien där vin och öl betraktas som matdryck. Herren påpekade för mig detta och utmanade mig att prova leva mitt liv utan det. Då sade jag till Jesus: OK, jag ska inte mer dricka sprit (fast jag har bara smakat på starksprit några ggr i hela mitt liv) men vin och öl vill jag fortsätta dricka. Jag höll mitt löfte sedan 1: a januari 2000. Under 9 år har Herren varit tyst gällande vinet och ölen…tills en dag då jag satt i München med mitt team och avnjöt en strålande 5 rätters maträtt. Under kvällen vittnade jag för en kvinna om Jesus. Hon var ganska tyst men iakttog mig noggrant hela tiden. Vi fick vin för varje rätt och jag drack det. När vi kom till desserten, sade kvinnan: Du pratade om Jesus hela kvällen, men du dricker vin! Jag trodde du var kristen??? Dessa ord var som ett svärd som skavde i mitt hjärta! Jag kände mig så smutsig och falskt. Jag mumlade något till kvinnan, men jag var uppriktigt chockad. När jag kom hem, gick jag upp på mitt böneberg och avlade ett löfte: Herre, om du visar mig tydligt din vilja under 6 månaders tid, då skall jag inte mer dricka vin eller öl. Det var mitt löfte och det var 28 dec 2009. Redan 9 jan 2010 har jag sett Herrens ledning i mitt liv. Jag behövde inte 6 mån…allt var klar redan efter 2-3 månader. Sedan den dagen, har jag inte smakat på alkohol. Det var mitt löfte och min längtan till förträfflighet. Vad är ditt löfte?

 4. Min RELATION med andra måste vara transparant och ärlig! Allt jag gör borde vara som en spegel som reflekterar mina handlingar, tankar och avsikter gentemot andra människor. Därför uppmanar jag er, jag som är en fånge i Herren, att leva värdigt den kallelse ni har fått. Var alltid ödmjuka och milda, var tålmodiga och överseende med varandra i kärlek. Gör allt ni kan för att bevara Andens enhet genom fridens band: Ef 4:1-3

  "Var därför desto ivrigare, bröder, att befästa er kallelse och utkorelse. Gör ni det ska ni aldrig någonsin falla, för ni får en fri och öppen ingång till vår Herre och Frälsare Jesu Kristi eviga rike." 2Pet 1:10-11 Herrens ord uppmanar oss att leva värdigt den kallelse som vilar över våra liv! Att vara mild, ödmjuk och tålmodigt är inte alltid det lättaste. Men om vi gör så, då bevaras Andens enhet bland oss med fridens band! Apostel Petrus säger att vi ALDRIG någonsin skall falla i destruktiva tankar och levande. När vi möter svårigheter, då har en FRI och ÖPPEN ingång till Herrens underbara närvaro. Jesus regerar nu och vi med honom! När jag har rätt relation med andra och lever i frid med andra – då är på väg till förträfflighet!

 5. Jag ska inte TVIVLA och vara FÖRVIRRAD!   

  "Men han ska be i tro, utan att tvivla. Den som tvivlar liknar havets våg som drivs och piskas av vinden. En sådan människa ska inte tänka att hon kan ta emot något från Herren, splittrad som hon är och ostadig på alla sina vägar." Jakob 1:6–8

  Ibland kan Herren visar oss sin vilja och det överträffar våra vildaste förväntningar, då kan vi lätt börja tvivla på det om de dröjer några år! Vi äger inte tiden, det gör Herren. Vad vi kan göra är att be och INTE tvivla på hans perfekta vilja för oss. Man kan inte vara förvirrad i Guds rike! Allt Herren har sagt kommer att ske. Vi ska be, be, be och leva som om vi har redan fått det! Utan tvivel och förvirring

 6. Jag ska: bygga Guds rike, vinna segrar, ropa för rättfärdighet, försöka ha samma sinne som Jesus, vara beslutsam, samarbeta med andra Guds hjältar, vara balanserad och ta ledigt när jag är trött, vara en lövsångare och tillbedjare, be och vädja för min familj, barnen osv…, vara jätte noggrann: jag har faktiskt ett kött som vill ha sitt och då borde jag ”döda” köttsliga gärningar och leva efter den Helige Ande, och till sist: jag ska ALDRIG glömma att jag tillhör Jesus och att han har satt sitt SIGILL på mitt hjärta och att ingen kan rycka mig från honom!

  Jag har en uppmaning för alla oss: SKALL VI FÖRSÖKA GÖRA ALLT VI KAN FÖR ATT NÅ FÖRTRÄFFLIGHET?

  Jag ska göra det, för jag längtar efter förträfflighet!

 

 

 

NY SKAPELSE

VEM ÄR DET NYA SKAPELSEN?

Det nya skapelse är en pånyttfödd människa, skapad i Jesus Kristus. "Om någon är i Kristus är han alltså en ny skapelse. Det gamla är förbi, något nytt har kommit." 2Kor 5:17. Guds ord säger att det ny skapelse är INTE en reformerad eller omgjord människa. Det nya människa fanns inte innan, hon har fått ett nytt liv i den Helige Ande, skapad i och genom Jesus Kristus.

"Hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar som Gud har förberett för att vi ska vandra i dem." Ef 2:10. Guds ord säger vidare att det nya livet för ny skapelse börjar omedelbart vid omvändelse stunden, nämligen, när man omvänder sig från sina synden och tar emot Jesus som sin personlige frälsare. För det nya skapelse, det finns inte en före detta liv, historien…Allt blir nytt, skapad i Kristus Jesus. "Det har ingen betydelse om man är omskuren eller oomskuren, det viktiga är att vara en ny skapelse." Gal 6:15 Att välja Jesus som sin frälsare är FADERNS verk och varje person, som väljer att bli det nya människa (ny skapelse), hon väljer livet med Gud och alla mänskliga traditioner, kulturer, färg, välstånd eller åldern spelar ingen roll och räknas inte. Det enda som räknas är det nya livet med Gud.

FÖDD AV GUD!

Den nya skapelsen är född av Gud. När Gud ”föder”, då tillhör vi honom och räknas som Guds barn eftersom vi trodde på honom. Vi är mottagare av hans Gudomliga natur, vår ande fyller sig med Hans underbara närvaro. Vi har fått ett nytt liv genom hans heliga ord, som är Jesus. "I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. Han var i begynnelsen hos Gud. Allt blev till genom honom, och utan honom blev ingenting till av det som är till." Joh 1:1-3 Vi föddes en gång i tiden av vår moder och lever våra naturliga liv, men när Gud föder oss – då lever vi ett övernaturligt liv. "De är inte födda av blod eller av köttets vilja eller av någon mans vilja, utan av Gud. Joh 1:13

"Ni är ju födda på nytt, inte av en förgänglig säd utan av en oförgänglig, genom Guds levande ord som består." 1Pet 1:23

FRÄLSNINGEN GENOM NÅDEN

Det nya skapelse blev inte frälst (född på nytt) från sin egen kraft utan frälsningen är oss given pga. Jesu offer på Golgata kors, där han betalade ett högt pris för din och min frälsning. Vi är frälsta genom nåden: "Av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva. Guds gåva är det" Ef 2:8. Som vi kan läsa här, vi frälsta genom tron på Guds son och vid omvändelsens punkt, Gud skänker oss en GÅVA, ett nytt liv med hans son Jesus. Han tar oss från mörker och positionerar oss fram i ljuset av sin son. Genom den första människan, Adam, synden och döden kom till oss började regera över oss, men genom den andre människan, JESUS, vi kan ta emot den överflödande nåd och regera med honom: "För om döden kom att regera efter ett endas fall genom denne ende, hur mycket mer ska då inte de som tar emot den överflödande nåden och rättfärdighetens gåva få regera i liv genom den ende, Jesus Kristus?" Rom 5:17

LIV I ÖVERFLÖD

"Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de ska ha liv, och liv i överflöd." Joh 10:10

Det kristna livet är det äkta och mest underbara liv som kan önska sig. Det liv i Guds överflöd bringar helandet, styrka och energi till hela vår skapelse: Ande, Själ och Kropp. Det nya människa i Jesus borde leva ett liv av överlåtelse och full förtröstan på sin Herre och Gud. "Och kasta alla era bekymmer på honom, för han har omsorg om er." 1Pet 5:7. "Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila." Matt 11:28

I Guds plan för våra liv existerar inte bekymmer, problem, rädsla och nederlag…hans tankar är så mycket högre än våra tankar och Guds ord säger att vi SKA KASTA alla våra bekymmer på honom och HAN ska ge oss vila. Jag säger inte att i våra livsdagar vi kommer aldrig att ha nederlag och bekymmer – jag litar på Guds ord som säger att vi ska kasta alla våra bekymmer på Jesus och han ska ta hand om oss och ge oss vila. Han väntar med sina vidöppna armar och kallar oss till sig. Gud vill göra mycket mer för oss: "Så ska min Gud efter sin rikedom på ett härligt sätt i Kristus Jesus ge er allt ni behöver." Fil 4:19 Det bara i och genom Jesus som vi får goda gåvor från ovan. Han styrker oss och den Helige Ande lär oss hur och vad som är Guds vilja för våra liv. Vi reser oss upp i den övernaturliga sfären och regerar med Kristus som är Herrarnas Herre och Konungarnas konung! Vi vinner en härlig seger tillsammans med Jesus: "Men i allt detta vinner vi en överväldigande seger genom honom som har älskat oss." Rom 8:38 Det finns inget och ingen som kan separera oss/skilja oss från hans kärlek och omsorg: "Vem kan skilja oss från Kristi kärlek? Nöd eller ångest, förföljelse eller svält, nakenhet, fara eller svärd?" Rom 8:35 För att vi ska kunna äga det nya livet och bli det nya skapelser, har Gud Fadern låtit Jesus betala för våra synder. Och om han nu gjorde detta, tror vi då inte att i och genom Jesus vi får det nya livet? Ett liv med full uppbackning från en kärleksfull Gud. Hans ord är en super duper garanti för oss, den Helige Ande vittnar om detta för vår ande. Jag är så trygg i min Herre, Jesus Kristus och idag kan jag tacka honom för det nya livet jag har i honom. Ett liv av glädje och förtröstan.

Du kan också äga det nya livet!

Kontakta oss på zoran@thelighthouse.se och vi ska hjälpa dig att välja rätt, att välja Jesus som din personlige frälsare och Gud. Då blir du också det nya skapelse med ett härligt nytt liv i Jesus!

 

Vi är bestämda att bära frukt som består

När Jesus lämnade sina lärjungar, de var ”ensamma” bara 10 dagar. Under denna period, de skulle vara tillsammans och endräktig be för den underbaraste gåvan de och hela mänskligheten kunde få: Den Helige Ande!  

Petrus och alla andra lärjungar fick styrkan och mod till att predika för hela Israels folk. Om detta kan vi läsa i Apg 2:37. Petrus predikade ett budskap som skapade längtan att få tillhöra Jesus: När de hörde detta högg det till i hjärtat på dem, och de frågade Petrus och de andra apostlarna: Bröder, vad ska vi göra? Petrus svarade dem: Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då får ni den helige Ande som gåva. Löftet gäller er och era barn och alla dem som är långt borta, alla som Herren vår Gud kallar. Med många andra ord vittnade han och vädjade till dem: Låt er frälsas från det här bortvända släktet! De som tog emot hans ord döptes, och antalet lärjungar ökade den dagen med omkring tre tusen.

Vi är alla kallade att bära frukt som består! Kan vi föreställa oss en skara på ca 120 troende som dag efter dag bad om den Helige Andes utgjutelse (tio dagar)? När den Helige Ande äntligen kom över dem, bara minuter efter, de gick ut från rummet och talade i främmande språk om Guds underbara gärningar. Folk trodde att de hade druckit sig fulla av sött vin…Då steg Petrus fram och predikade till dem!

Vad jag vill poängtera är - sättet han predikade! Han var inte rädd för Judarna, översteprästen eller Fariséerna…Han och alla lärjungar var fulla av den himmelska kraften, gåvan som deras Mästare har lovat dem: DEN HELIGE ANDE! När folket hörde Petrus predika högg det till i hjärtat på dem…

På vilket sätt predikar vi idag? Predikar vi budskapet som ska ”smöra” våra lyssnare eller predikar vi det glada budskapet, Guds sanna evangeliet som skapar törst och hunger efter Gud? Jesus sade att vi är saltet och ljuset eller hur? Om vi inte är i ljuset och inte predikar saltade budskap, då kan inte våra predikningar skapa denna törst och hunger efter Jesus! Vi kan ändå inte frälsa människor, det är Herrens jobb – men vi måste predika på det sättet att vår predikan skapar tro i våra lyssnare: Alltså kommer tron av predikan, men predikan i kraft av Kristi ord. Rom 10:17

Jag ska skriva några bibelställen som visar vad som händer när vi predikar ordet i kraften:

Genom apostlarnas händer skedde många tecken och under bland folket, och de var alla tillsammans i Salomos pelarhall. Ingen av de andra vågade ansluta sig till dem, men folket talade väl om dem. Och ännu fler kom till tro på Herren, stora skaror av både män och kvinnor. Apg 5:12-14

Petrus reste runt i hela området och kom även ner till de heliga som bodde i Lydda. 33 Där träffade han en man vid namn Eneas, som var förlamad och sängliggande sedan åtta år tillbaka. Petrus sade till honom: "Eneas, Jesus Kristus botar dig. Stig upp och bädda din säng! Genast steg han upp. Och alla som bodde i Lydda och Saron såg honom, och de omvände sig till Herren. Apg 9:32-35

Och han befallde oss att predika för folket och vittna om att han är den som Gud har utvalt till domare över levande och döda. Om honom vittnar alla profeterna att var och en som tror på honom får syndernas förlåtelse genom hans namn. Medan Petrus ännu talade föll den helige Ande över alla som hörde ordet. De troende judarna som hade följt med Petrus häpnade över att den helige Andes gåva blev utgjuten också över hedningarna, eftersom de hörde hur de talade i tungor och prisade Gud.  

De som hade skingrats genom förföljelsen som började med Stefanus kom ända till Fenicien, Cypern och Antiokia och de förkunnade ordet endast för judar. Men bland dem fanns några från Cypern och Kyrene, och när de kom till Antiokia började de tala även till grekerna och förkunna evangeliet om Herren Jesus. Och Herrens hand var med dem, och ett stort antal kom till tro och omvände sig till Herren. Apg 11:20-21

Vi är kallade och vi är bestämda till att predika och bära en rik frukt åt vår frälsare och Herren, Jesus! Vi ska inte låta oss formas åt denna värld och den ande som härskar i denna värld! Vi har fått den bästa och dyrbaraste gåvan, den Helige Ande! Låt oss använda denna gåva på rätt sätt. Herren Jesus sade till oss att han är med oss intill tidens slut! Varför ska man vara rädd för människor om man har Jesus med sig? Vi ska alla predika i kraften av Kristi ord!

Och ja, vi är kallade att bära ett rikt frukt som består, underbara människosjälar som omvänder sig när du och jag predikar detta underbara budskap till världen runtomkring oss!

 

Bli Guds EFTERFÖLJARE!

                                                                               

Under morgondagens bön och bibelläsning talade Guds ord levande ord till mig med dessa två verser. Aposteln Paulus uppmanade oss att BLI Guds efterföljare. Han sa inte att vi skulle överväga och känna efter om vi skulle just idag bli hans efterföljare eller inte. Ordet BLI är en direkt uppmaning till något vi ska göra eller vara. Det finns ingeting jag kan tillägga i Paulus uppmaning. Jag ska BLI Guds efterföljare…Vad betyder detta?

Jesus sade till sina lärjungar och alla som lyssnade när han predikade: Sedan sade han till alla: ”Om någon vill följa mig, skall han förneka sig själv och varje dag ta sitt kors och följa mig” Luk 9:23

Det fanns så många tillfällen när jag fick stanna upp och börja tänka på Jesu uppmaning: Att förneka sig själv! Det är inte lätt att förneka sig själv! Men Herren Jesus sade inte att vi ska försöka förneka oss själva, utan att vi SKA göra det! Varje dag!

Inte bara förneka oss själva utan även ta på sig sitt kors! Att ta på sig sitt kors visar villighet till att dö för Jesus. Det är lätt att säga: Oh Jesus, jag är villig att även dö för dig om jag måste…Men Jesus sade att vi ska vara villiga att dö för honom VARJE DAG!  

När romarna dömde någon till döden, var den dömde tvungen att bära sitt kors till platsen där korsfästelse skulle äga rum. Han fick bära sitt kors genom hela staden och alla människor visste att han ska bli korsfäst och dö.

Om jag bär på mitt kors dagligen och förnekar mig själv: Då är jag Jesu efterföljare!

Paulus uppmanar mig idag i Ef 5:1-2…Zoran, BLI Guds efterföljare, ta på dig ditt kors och förneka dig själv! Zoran, lev i kärlek, så som Kristus har älskat dig och utlämnat sig själv för dig som ett välluktande offer.

Dessa uppmaningar ekar i mitt inre varje dag, speciellt idag, då Herren visade mig att mina tankar inte är Hans tankar. Människor har gjort mig illa, de gör det ofta. De behandlar mig illa många gånger. Inte mina ovänner utan mina ”vänner” och syskon i Herren. Mitt ego ropar i mig: ta ställning och kämpa för dina rättigheter…men den Helige Ande viskar i min ande…Zoran, du ska förneka dig själv och du ska ta på dig ditt kors om du vill bli Jesu efterföljare!  

Jag måste erkänna att detta inte är lätt, men Herren har visat mig gång på gång, att Han kämpar för mig när jag tar ett steg tillbaka och inte kämpar för mig själv.

Att vandra i kärlek, med samma kärlek som Jesus har visat mig, är inte heller alltid lätt. När människor behandlar mig illa då uppmanar  Herren att vandra i hans kärlek och visa kärlek till dem som behandlar mig illa men även dem som hatar mig. Det är mycket lättare att läsa dessa versar i bibeln än att leva ut dem i vardagen.  

VI HAR INTE ETT VAL…vi ska!

Om vi älskar Jesus och kallar oss hans lärjungar, då SKA vi förneka oss själva och vi SKA ta på oss vårt kors och bli villiga att dö!

”Tar väl vara på varje tillfälle, ty dagarna är onda. Var därför inte oförståndiga utan förstå vad som är Herrens vilja”Ef 5:16-17    


Sanningen bakom den "oskyldiga" Yogan!       

Det är en andlig förförelse…

År 1981 sa den indiske ledaren för Transcendental Meditation att: ”Vår uppgift är att utmana den utspridda demonen som ligger bakom kristendomen”.
      
-Yogans ursprung och själ


Yoga är ett hinduiskt ord som betyder ”förening” eller ”att sammanfogas” och syftar på att förenas/bli ETT med det universella medvetandet, med den hinduiska guden Brahman. Därför kan en yogautövare också säga ”jag ÄR Brahman”, dvs ”jag ÄR gud”. Det yttersta målet för en hinduisk yogautövare är att uppnå en bättre karma, få en ”bättre” inkarnation i nästa liv (reinkarnation) och i det långa loppet separera själen från kroppen och sammanfogas med Brahman. Det är slutmålet. I Indien är alltså yoga absolut inget man sysslar med för att bli piggare eller för att få kroppen i god kondition; yoga är en ”kroppsfrånvänd” och världsfrånvänd övning.
Yoga härstammar ifrån myterna om den Indiske guden Shiva som kallas för ”yogans herre”. Shiva är den destruktiva guden inom hinduismen och förknippas med ormens kraft. Därför avbildas ofta Shiva med ormar i håret eller runt andra delar på kroppen. Shivas ormkraft kallas för Kundalini. En grundtanke med hinduisk meditation och yoga är att man skall frigöra/väcka den s.k. kundalinikraften/ormkraften så att denna kan frigöra ”det tredje ögat” som också jämställs med Shiva. Med hjälp av kundalinikraften skall man i yogan bryta ner den egna viljan, känslorna, sinnet och andra själsliga och andliga blockeringar eftersom dessa står i vägen för syftet med yoga. Genom detta kan man uppnå en allt högre grad av medvetande, ett medvetande om den egna gudomligheten och att allt är förenat och gudomligt. Kundalini är också ett indiskt ord för orm, eller en kobra. Därför tillbeds också ormen inom hinduismen. Att praktisera yoga innebär därför i praktiken att falla ner i tillbedjan inför Ormen, enligt experter på hinduism och yoga.
Institutet Medicinsk Yoga skrev: ”Viktigt att poängtera här är också att ALLA traditionella yogaformer medvetet arbetar med kundalinikraften. Målet med all traditionell yoga, oavsett vad du kallar den, är att resa kundalini och utveckla din fulla potential som människa”


    -Yogans tekniker och deras syfte

Den indiske författaren och yoga-experten Dr. D. Jyothirao säger att yoga innehåller två steg: det första är till för den fysiska kroppen, det andra är ett andligt steg där målet är att få insikt om den egna gudomligheten. Det går inte att skilja dessa två steg från varandra; de hör ihop. Själva rörelserna inom yoga är därför särskilt designade för att man lättare skall kunna inträda i det andliga området.
I all yoga finns en kroppslig aspekt som handlar om att kontrollera kroppen, rörelserna, tankarna och andningen, men dessa fysiska övningar är endast verktyg för att uppnå det andligt syftet. Genom yogans övningar söker man även uppnå ett särskilt sinnestillstånd, där tankarna är stilla, och man går in i ett förändrat sinnestillstånd (altered state of consciousness på engelska). Tanken är att man i detta ”tomma” tillstånd skall bli mottaglig för uppenbarelse, uppnå en högre grad av ”medvetande”, få kontakt med andevärlden och med sin egen personliga ”gudomlighet”. Det här är det samma som annan meditation vanligen söker uppnå. Yoga är därmed en form av meditation med kropps- och andningsövningar som skall främja meditationen. I meditation används ofta mantran som innebär ett upprepande av ett enkelt ord. Vanligen är ett mantra namnet på en hinduisk gud. Bruket av mantran är en teknik/ett hjälpmedel för att lättare inträda i det förändrade sinnestillståndet. I yoga motsvarar andningsövningar och rörelser mantrat i annan meditation även om bruket av mantra även förekommer i yoga.
Det är viktigt att förstå att dessa tekniker inom yoga och meditation inte är neutrala tekniker som kan ges en annan innebörd eller annan verkan i ett sekulärt samhälle eller i kristenheten. Teknikerna är i sig designade att leda människan in i ett förändrat sinnestillstånd där hon är öppen för den form andlighet och filosofi som inte minst hinduismen står för. Ett mantra fungerar som ett mantra oavsett om det är namnet på en hinduisk gud man upprepar eller om det är namnet Jesus eller en bibelvers etc. Tekniken är den samma och resultatet blir förr eller senare det samma. Dessa tekniker stänger ner förnuft, eftertanke och andra försvarssystem som Gud, alltings Skapare, lagt ner i våra liv. Effekterna är inte helt olika de som vissa droger ger. Så yoga och annan meditation leder förr eller senare till en förändrad uppfattning om tillvaron, livet, verkligheten och jaget. Utövaren kommer förr eller senare att omfattas av en allt mer panteistisk och panenteistisk syn på tillvaron, där synen är den att ”allt är Gud” och ”Gud är i allt”. Detta är en livsfilosofi som är helt främmande för Bibelns undervisning om Gud och tillvaron.
Kristna tycks tro att man kan kristna eller ”kristifiera” vad som helst, bara man ersätter vissa ord osv. Sådan är dock inte sanningen. Vi kan inte göra svart till vitt hur mycket vi än önskar. Vi som önskar vara sant kristna har att rätta oss efter vad Gud givit oss för medel och vägar i vår tro på honom.


    -Mental sjukdom som följd av yoga och meditation

                                                                                                         Några yogautövare har berättat att de efter en tid började uppleva underliga saker i sitt personliga liv. De kunde känna energiströmmar genom kroppen, de upplevde syner, de talade i tungor, fick upplevelser av ljus, kroppen formade sig spontant till olika skepnader – ibland som av djur. Kraften tog helt och hållet överhanden, och de kunde inte göra motstånd.
Kroppsövningar med fokus på andning kombinerat med ett meditativt upprepande av ord (mantran) för att tömma tankarna utgör ofta hörnpelare i yoga. Detta är välkända ockulta tekniker som genom årtusenden utprovats av gurus och yogis, där syftet är att tömma människan på sig själv för att hon skall kunna nå fram till den ”inre gudomligheten” och bli en del av ”alltet”. Enligt Rabi Maharaj, en före detta guru, finns det ingen hinduism utan yoga, och ingen yoga utan hinduism. Han menar att inramningen spelar ingen som helst roll, teknikerna i sig hör intimt ihop med hinduismen.
Dessa meditativa tekniker kan leda till s.k. kundalinifenomen med svåra psykoser som följd. Det spelar ingen roll var man utövar dessa tekniker, det är teknikerna i sig som är farliga. Detta har läkare känt till i många år. Jag har ett tidningsurklipp från Göteborgs Posten, torsdagen den 20 sept 1984, där dåvarande överläkare på Lillhagens sjukhus, Bo G Johnson, sa bl.a. följande:
”Meditation och yogaövningar har i flera fall lett till psykisk sjukdom – ett sjukdomstillstånd där t.ex. psykofarmaka inte har någon som helst effekt.”
Överläkare Bo G Johnson hade i sitt dagliga arbete upptäckt att meditation och yoga i många fall hade lett till svåra psykosliknande tillstånd där medicin inte hade någon effekt. Han tog i artikeln särskilt upp ett fall som han hade följ på nära håll och som gällde en 27-årig man som hade provat på avslappning med hjälp av s.k. "chakrameditation" också kallad "kundalinimeditation". Killen var studerande och hade inga sociala eller missbruksproblem. Efter att bara sju gånger ha lyssnat på en kassett med meditationsövningar sökte han akut hjälp för egendomliga psykiska problem. Under en övning hade han plötsligt upplevt hur någon slags energi under stor kraft fyllde kroppen, sa Bo G Johnson.
Det handlade om ett energiflöde som sakta steg upp genom ryggraden och upp i huvudet där det liksom exploderade. Detta är effekter av den s.k. ”kundaliniresning” som man inom yoga och meditation ofta söker uppnå för att öka ”medvetandet”. Killen fick istället syner av ormar som steg uppåt från ljumskarna och ville bita honom i ansiktet. Det här tillståndet kunde den unge mannen inte påverka själv på något sätt. Efter några dagar övergick det i en ny fas där han upplevde hur en mörk substans trängde in i hans kropp, och det här gav honom akut dödsångest. Han vaknade också varje natt av att onda väsen attackerade honom. Bo G Johnson berättade att killen lades in på den psykiatriska kliniken, men att medicinerna inte hade någon som helst inverkan på honom.
Överläkare Bo G Johnson har sedan träffat flera personer med samma erfarenheter. Några hade kvar dessa otäcka upplevelser så länge som 14 år efter att de slutat meditera. Nu kanske någon tänker att det var den ”ockulta chakrameditationen” som gjorde den 27-årige killen sjuk. Men man skall då känna till att en av patienterna endast hade sysslat med enkla, vanliga avslappningsövningar, och att hon också upplevde liknande attacker från ormar. GUD vill och kan befria , bota , och upprätta fullständigt 
GUD är GUD ..alla ära till JESUS som älskar oss så mycket.
 


Är troendedopet frälsande?             20 Feb 2016

 

1 Petrus 3:21 Efter denna förebild frälser nu dopet också er. Det innebär inte att kroppen renas från smuts utan är ett  rent samvetes bekännelse till Gud genom  Jesu Kristi uppståndelse,

Den sanna verkligheten, om troendedopet, har ständigt varit under attack, av den enkla anledningen att fienden för så lång tid har infiltrerat i just detta sammanhang. Enbart för att förleda och förvilla och därigenom skadat och lurat så många människor, kristna och icke-kristna. 

Det är ett så utbrett förräderi att följderna av evig död har undanhållits. En lögn som blivit så allmänt vedertagen, att ingen reagerar, som sätter människor ur stånd att skydda sig och sin familj emot lögnens makt att förblinda.  Därför är troendedopets sanna verklighet så aktuell och avgörande, för alla, alltid även för den troendes räddning- frälsning. 

Ett nyfött barn kan inte uttrycka ”ett rent samvetes bekännelse.” som Bibeln säger. 1 Petrus 3:21 Efter denna förebild frälser dopet nu också er. Det innebär inte att kroppen renas från smuts utan är ett rent samvetes bekännelse                                 

Att en person som är född på nytt och troende döpt, men inte riktigt förstått hur avgörande detta är, att kunna förklara för andra som inte har den sanningen, har med liv och död att göra, ja att helt enkelt rädda någon, från evig förtappelse, som tror på lögnen att sprinkling av ett barns huvud, och kalla detta för dop.

Behovet av att hjälpa människor förstå detta är så stor, med tanke på vad som ligger i svensk tradition.                         

Målet för Guds nåd, genom tron på Ordet.

Det är enbart den helige Andes övertygande uppenbarelse genom Ordet som skapar total sanning och frid i denna så helt avgörande fråga.           

De är inte kopierade för att skapa debatt eller diskussioner, utan för att förmedla kunskap- uppenbarelse genom den helige Ande, som leder till frihet, Vägen, Sanningen och Livet. 

Mark 16: 16 "Den som tror och  blir döpt skall  bli frälst. men den som inte tror( och därför inte döpt) skall bli  fördömd."  

Mitt inlägg inom parentes, onödigt kanske, men för att undertrycka att  samanhanget hör ihop, att det inte är tron på helande eller något annat utan tron som leder till dopet, och om den tron inte leder till dop, så blir konsekvensen fördömelse.

Den som tror och blir döpt skall bli frälst. ” Inget troendedop - ingen frälsning, den slutsatsen är ju inte svår att dra, men den som inte är troendedöpt skall bli fördömd, det är svårare att tro om man inte har Ordets övertygelse i hjärtat. Det ena leder till det andra så klart. 

Pånyttfödelsen skapar en levande, aktiv tro, som i sig leder till troendedop.  Målet blir alltså en fullkomlig frälsningen, gentemot fördömelse. Den som tror, men den som inte tror, blir inte heller döpt, så därför blir konsekvensen ” fördömelse”. Denna bibelvers behöver ingen tolkning, utan ordalydelsen leder den sanna verkligheten till en klar förståelse genom bara att läsa vad som står att läsa. Det är ingen djup teologi, eller kräver kunskap i grekiska.  Frälsning genom tron och troendedopet, hör ihop.Är då målet att komma in i Guds rike ?

Jesus svarade: "Jag säger dig sanningen: Den som inte blir född av vatten och Ande kan inte komma in i Guds rike. Detta sade Jesus efter det att han förklarat för Nikodemus att han måste bli född på nytt, så helheten med att bli född på nytt ( av ande) och född av vatten  ( troendedop)  är då fullständig.

Detta är alltså, början på ett helt nytt liv, och åtföljs vanligen av dopet i den helige Ande, och den helige Andens nådegåvor. Vilken stor kärlek som Gud ständigt flödar över oss.

Titus 3:5...genom ett bad till ny  födelse och förnyelse i den helige Ande, Bad och sprinkling är två skilda åtgärder. Och jag vill framhålla att sprinkling av ett barns huvud och kalla det för dop, finns inte att läsa någonstans i Bibeln.

Varför har det alltid varit debatt om troendedopet, därför att det har med fördömelse eller inte att göra. Men det finns även troende som inte accepterar bibeltexten som säger att troendedopet är frälsande enligt 1 Petrus 3:21.

Har talat med hängivna troende som rättar sig mer efter sin egen erfarenhet att erkänna troende som anser sitt barndop vara gällande, mer är gudsordet. 

Troende som påstår att det räcker med frälsningen, och kvoterar Rom 10:10 Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst., och att rövaren på korset var inte döpt.

Fördömelse kommer från fienden, därför är denna debatt alltid aktuell, helt enkelt för att onda andemakter är i verksamhet i såväl Kyrkan som utanför.

Vattendopet är en befallning av vår Herre Jesus och är den åtgärden som är del av frälsningen, eller avgörandet att göra Jesus till Herre i sitt liv, med en handling inför Gud och hela världen inklusive andevärlden. Vi uppfattar det  som en lydnads-handling, som ett svar på den oerhörda nåd, som  troendedopet förmedlar . Eller ett rent samvetes bekännelse, som det står skrivet.

Johannes 3:36 Den som tror på Sonen har evigt liv. Den som  inte lyder Sonen skall inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom.”  Så konsekvensen av olydnad ( att inte tro) gör att Guds vrede förblir över den människan.

Utan tro är det omöjligt att behaga Gud  Hebr 11:6

Enbart tro frälser inte, och enbart nåd frälser inte, men kombinationen är det som sätter kraften i rörelse. 

I Markus 16:16 förstår vi att "Den som tror med frälsande tro ( tro som leder till handling) skall bli frälst." Meningen, hänsyftar i första hand på vuxendopet. Det är en bekräftelse att agera-bekänna den tro som frälsningen genom enbart nåd ges till alla som bekänner Jesus som Herre i sitt liv. 

Det kan inte bli tydligare än så, däremot kan ett nyfött barn inte uttrycka denna tro. Men det är väl ingen som handlar så med barn? Jo, lögnens företrädare, de som vilseleder..........att sprinkla ett barns huvud med vatten är en hednisk ritual som katolska kyrkan och även svenska kyrkan gjort till en tradition, som saknar all förankring i Bibeln. Om det inte är bibliskt, vad är det då, om inte demoniskt. Sanningen präglas av, att erkänna saker för vad de är. Apostel Paulus uttryckte sig på ett klart och lättförstått sätt, när han skriver:

Kol 2:8 Se till att ingen rövar bort er med sin tomma och bedrägliga filosofi, byggd på mänskliga traditioner och stadgar och inte på Kristus.                                       

Denna bedrägliga filosofi, byggd på mänskliga traditioner och stadgar, kommer  inte från staten eller någon annan institution utan från kyrkan, den har genom sitt starka inflytande i samhället, använt sig av lögnens listighet att hindra människor att bli frälsta- räddade, och de kommer själva att få den lön de förtjänar.

Jak 2:14 Mina bröder, vad hjälper det om någon påstår sig ha tro men saknar gärningar? ( som  vuxendop)  Kan väl en sådan tro frälsa någon?

                                                                     Nils BergströmNUMMER SJU

 

Om du läser uppenbarelseboken då kan du inte gå miste om att i hela boken möter du nummer: sju (7)  

När du laser något i bibeln, t.ex. Naaman fick doppa sig i Jordan sju gånger för att vara fri från sin sjukdom, läser du bara rakt av eller stannar du upp och börja tänka… varför just sju gånger?  Räckte det inte att doppa sig en gång?

Varför fick Josua och hela folket gå den sjunde dagen, sju gånger runt Jeriko innan murarna föl? Det finns många fler versar i Guds ord som talar om betydelsen av nummer sju. Vad är det så speciellt med detta nummer? På sjunde dagen fullbordade Gud sitt verk som han hade gjort. På sjunde dagen vilade han från hela sitt verk som han hade gjort. 1Mos 2:1

Gud fullbordade himlar och jorden med hela sin skara och han välsignade den 7:e dagen och helgade den, eftersom han vilade från hela sitt verk. Det fanns inget mer Gud ska göra, han har gjort allt som han har planerat och på kvällen den sjätte dagen sade Gud: Gud såg på allt, som han hade gjort, och se, det var mycket gott. 1 Mos 1:3. Gud vilade den sjunde dagen från sitt fullständiga och perfekta verk. När Gud säger sju då menar han FULLSTÄNDIG PERFEKTION.

Så, varje gång vi läser Guds ord och möter nummer sju, tänk på alla dessa attributet och vad det betyder när Gud säger det. Vad kan vi läsa om nummer sju i uppenbarelseboken?

 

– Sju församlingar

– Sju andar inför Guds tron, oändlig fullkomlighet av den Helige Ande 1:4

– Sju stjärnor i Kristi högra hand, Jesu fullständiga auktoritet över församlingarna 1:16

– Sju ljusstakar av guld

– Sju horn, Lammets allmakt (horn = styrka )

– Sju ögon, högsta intelligens/insikt och perfekt allvetande  

– Sju basuner

– Sju skålar

– Sju åskor

– Sju sigill

– Sju sanningar om Jesus 1:5-6

Med andra ord, Petrus säger: jag uppmanar er att SJU SIG SJÄLV.

Jag vill påminna er om detta, säger Petrus, det är min plikt att väcka er genom mina påminnelser och när jag dör vill jag att ni alltid skall kunna minnas detta.

GUDS STANDARD

Varje gång du ser sju i bibeln, tänk då på: Perfekt, Fullkomligt, Komplett, Absolut, Totalt, Helt och hållet, Felfritt. 

MÄNSKLIG STANDARD

At sju sig själv: Dygd, Insikt, Självbehärskning, Uthållighet, Gudsfruktan, Broderlig kärlek, Kärlek till alla människor.

 

Jesus undervisade sina lärjungar om att: För från hjärtat kommer onda tankar, mord, äktenskapsbrott, sexuell omoral, stöld, falskt vittnesbörd och hädelser. Matt 15:19

Om man ska kunna förstå uppenbarelseboken, då bör man förstå innebörden av talet SJU.

Nya testamentet var skriven på grekiska och då har vi ordet TELEIOTES – perfektion, fullkomlighet.

Låt oss därför lämna bakom oss de första grunderna i Kristi lära och föras mot fullkomningen (Teleiotes). Heb 6:1

Gör därför allt ni kan för att i er tro visa DYGD, i dygden INSIKT, i insikten SJÄLBEHÄRSKNING, i självbehärskningen UTHÅLIGHET, i uthålligheten GUDSFRUKTAN, i gudsfruktan SYSKONKÄRLEK och i syskonkärleken KÄRLEK TILL ALLA MÄNNISKOR. 2 Pet 1:5-7

Aposteln Petrus skriver sju ord som leder oss till en fullkomlighet i vår tro.

 

 

Låt mig upplysa Er om en hemlighet!
                                    
3 Juni 2016
 

Apostel Paulus berättar för församlingen i Efesos att han – genom en uppenbarelse fick lära känna en hemlighet som Herren visade (Ef 3:3). Han hävdar att det han skriver om är en absolut sanning och det har blivit nu uppenbarat för Jesu apostlar och profeter. De människor som levde innan Paulus har inte fått denna hemlighet avslöjats och de kunde aldrig förstå att:

JESUS HAR EN KROPP

Paulus säger: Hedningarna, i Kristus Jesus och genom hans evangelium är våra medarvingar och tillhör samma kropp som vi och har del i samma löftet(Ef 3:6)

Många människor delar på Kristi kropp och försöker förklara och betona att det finns församlingen (hedningarna som är frälsta) och att det finns judar (som ännu inte är frästa). Om man noga läser Paulus upplysning i denna himmelska hemlighet då läser vi:

1.Genom Jesu Kristi evangelium är hedningar VÅRA medarvingar

2.DE tillhör samma kropp SOM VI

3.DE har del i SAMMA löfte

På pingstdagen, när ca 120 personer var samlade och bad, den Helige Ande var utgjuten över dem och då började de tala i andra tungomål. Det var bara Judar där och när Petrus predikade sin första predikan, ca 3000 omvände sig och blev döpta. Detta var den första stora församling som bildades. Där fanns inga hedningar , bara judar. De var endräktigt tillsammans i templet och i hemmen bröt brödet och hade en jublande, innerligt glädje (Apg 2:46).

Judarna trodde att denna magnifika manifestation av Guds nåd och glädje tillhör bara dem….och inte hedningarna. Till och med Petrus förstod inte att nu var tiden inne för hedningar och att även dem ska bli frälsta och ta emot den Helige Ande som en gåva. Precis på samma sätt som alla Judar.

Om detta kan vi läsa i Apg 10:e kapitel. Petrus fick en syn och förstod den inte, men den Helige Ande (som är vår hjälpare) hjälpte Petrus och alla judar som var med honom att förstå Guds plan med hedningar. Redan samma dag, Petrus ögon var öppna och han förstod Guds hemlighet gällande hedningarna: De häpnade över att den Helige Andes gåva blev utgjuten också över hedningarna, ty de hörde dem tala med tungor och prisa Gud (Apg 10:45-46).  Hedningarna började ta emot Jesus som sin Herre, de döpte sig i Jesu Kristi namn och tillhörde nu SAMMA KROPP som de judarna.

Finns det någon skillnad i Guds ögon mellan en Jude eller en svensk?

Petrus säger: Nu förstår jag verkligen att Gud INTE gör skillnad på människor utan HAN tar emot den som fruktar honom, gör det som är RÄTT, vilket folk han än tillhör (Apg 10:35).

Om det nu finns INGEN skillnad på folk och folk…varför ska man nu dela Kristi kropp i två delar som många gör?

Jag hör många predikningar om att Jesus ska komma och hämta upp sin församling först och sedan ska även judar bli frälsta och alla de andra hedningar som blev lämnad kvar under den svåra förföljelsen som väntar under sju sista åren, sk vädermödan.

Kan detta vara sant? Ska Jesus, som är huvudet för sin kropp, dela på kroppen och förena sig med halva sin kropp och utelämna det äkta stammen, hans älskade folk, judarna? Vi får inte glömma att församlingen startade och bildades av judar!

Vi hedningar (icke judar vid födseln) är inympade på den äkta stammen (judar). 

Vem är jude? Den är jude som är i sitt inre och hjärtats omskärelse sker genom Anden och inte genom bokstaven (Rom 2:29)

Men för de KALLADE, både judar och greker, predikar vi Kristus som Guds kraft och Guds vishet (1 Kor 1:24)

Evangelium om Jesus Kristus kommer att predikas till alla människor i hela världen, till judar och hedningar: De som tror och med sin mun bekänner att Jesus är Herren och som i sitt hjärta tror att Gud har uppväckt Jesus från de döda SKALL BLI FRÄST. Det är INGEN SKILLNAD mellan jude och grek. ALLA har EN och SAMMA Herre (Rom 10:9-12).

Jesus säger detta själv: Och detta evangelium om riket skall predikas i hela världen till ett vittnesbörd för ALLA FOLK och sedan skall slutet komma (Matt 24:14)

Alla frälsta människor är kallade att bli Jesu vittnen (Apg 2:8) och vi ska predika evangelium om Jesus Kristus till alla folk. De som tror och döper sig blir frälsta, de som avböjer, blir dömda när Herren Jesus uppenbarar sig, vid hans ankomst. Sedan ska slutet komma. Det finns bara en sak som kommer att hända vid Jesu ankomst: Domedagen (Matt 25:31-46)

Ty Gud har FASTSÄLLT EN DAG då han skall döma världen med rättfärdighet genom den man(sin son Jesus) som han har bestämmt till det, sedan han ERBJUDIT tron åt alla genom att uppväcka honom från de döda( Apg 17:31)


Jag vill uppmana alla att hålla sig vid Kristi lära, att uppbygga sig själv i Kristi kärlek och inte tro på segregation mellan oss och dem. Vi hedningar är inte mer värda än judar eller tvärtom. Frälsningen är en gåva åt alla kallade och utvalda (Ef 1:4) människor, judar som svenskar. I Jesus har vi fått vårt ARV, förutbestämda till det av honom som UTFÖR allt enligt sin vilja och sitt beslut (Ef1:11).

JESUS HAR BARA EN KROPP!

 

 


DU är skapad för att glädja Gud

                                                  20 November 2015
 

Tillbedjan är en viktig del av alla kulturer och religioner. Man kan gå så långt som att säga att tillbedjan är, vare sig människor erkänner det eller inte, en viktig del av varje människas liv. Det är så därför att tillbedjan hör ihop med hur vi är skapade som människor. Det är dels ett av de primära syftena med våra liv och dels något som ger livet innehåll, mål och mening.

Vad du tillber eller vem du tillber säger något fundamentalt om ditt liv och vem du är! I sin stora katekes säger Luther att Gud är den som vi ”väntar oss allt gott av och som man i all nöd tar sin tillflykt till.” Och lite senare i samma sammanhang säger han att det som du fäster ditt hjärta på och förlitar dig på är i själva verket din gud. Det är detta som frågan om tillbedjan avslöjar och som gör den så viktig att reflektera över.

Slaget som jag ser det står om ditt hjärta. I det bud som Jesus kallar det största och det främsta står det

Du skall älska Herren, din Gud, med hela ditt hjärta, med hela din själ och med hela ditt förstånd. (Matt 22:37)

Utan att ha denna prioritering rätt blir det svårt att få ordning på andra delar av livet. Det var därför som profeterna i gamla testamentet var så tydliga i att varna för det de kallade för avgudadyrkan, dvs för tillbedjan av andra saker/gudar än den ende sanne och levande Guden.

Avgudadyrkan ledde bort från ett äkta liv och förde med sig så många avsteg från det som är gott, rätt och sant. Det blir genom våra liv, vad som finns i dem, vilka prioriteringar som vi gör och vilka värderingar vi har väldigt tydligt vilken gud vi tillber. Så tillbedjan handlar inte bara om vad vi sjunger för sånger eller vilka ord vi säger i olika böner. Tillbedjan är i grunden hjärtats inställning till Gud.

När Jesus mötte den samariska kvinnan och började samtala med henne kom det samtalet till slut in på ämnet tillbedjan. Hon frågade Jesus om var det är man ska tillbe Gud om det ska vara rätt. Och Jesus tydliggör att det inte handlar om platsen för tillbedjan utan om sättet man tillber på.

Den tid kommer, ja, den är redan här, då sanna gudstillbedjare skall tillbe Fadern i ande och sanning. Ty så vill Fadern att man skall tillbe honom. (Joh 4:23)

Att tillbe i ande är att leva i direkt gemenskap med Gud genom den helige Ande. Det behövs inga omvägar. Det behövs inga platser eller tempel. Vi kan när som helst ge oss själva och vårt hjärtas kärlek till honom.

Att tillbe i sanning innebär att vår tillbedjan behöver ske utifrån en äkta relation med Jesus, han som är Sanningen. Men det innebär också att vi får komma till Gud i vår tillbedjan utan masker och utan förbehåll och utan att behöva skämmas. Vi är välkomna som vi verkligen är.

Det är det största offer vi kan ge. Och vi har egentligen inget annat att komma med. Paulus uppmanar oss i Rom 12:1 att ”frambära oss själva som ett levande och heligt offer som behagar Gud.” Dvs när du och jag kommer till Gud sådana vi verkligen är och ger oss till honom i tillbedjan och överlåtelse så är det en gudstjänst, en tillbedjan , som gläder Gud.

Ibland har människor svårt att se på det som hände på korset som en handling av tillbedjan. Men vad Jesus gör är att han frambär sig själv, hela sitt liv i lydnadens och tillbedjans yttersta konsekvens när han dör på korset. Han dör inte bara för vår synd. Han död är en tillbedjan som behagade Gud. Och när Jeus kallar oss att ta upp vårt kors och följa honom så finns också denna dimension med i den kallelsen. Jesus blir vår förebild att ge hela vårt liv som en offergåva till Gud.

Konsekvensen av att bära fram sig själv som en offergåva till Gud är att vi genom vår tillbedjan betonar att vi nu inte längre tillhör oss själva utan tillhör honom. Hela vårt liv tillhör nu Gud! Och hela livet behöver därför också vara en tillbedjan inför Gud. Det är intressant att notera att det engelska ordet för gudstjänst och tillbedjan ”worship” egentligen betyder att bära fram något som har värde eller att ge värde till något. För Gud har din tillbedjan värde. För Gud har ditt liv ett oändligt och evigt värde. Att ge sitt liv till Gud eller inte är ingen ovesäntlig fråga. Din tillbedjan betyder något för Guds hjärta.

Hur lever man sitt liv som tillbedjan? Det fanns på 1600-talet en fransk munk som hette broder Lorens. Han arbetade i klostrets kök med att laga mat, diska och städa. Hans tillvaro var väl inte så väldigt andlig kan man tycka. Det är väl inte för att framleva sitt liv i ett mörkt kök som man går i kloster. Men Broder Lorens kom på att han inte behövde alla de där yttre sakerna för att leva nära Gud. Han började öva sig i att göra varje syssla han fick som en gudstjänst till Gud, som en tillbedjan som skulle ära Gud. I ett brev till en kvinna som han var andlig vägledare för skriver han:

Öva inget tvång på er själv genom särskilda regler eller fromhetsövningar. Vänj er så småningom vid att offra ert hjärta till honom då och då under dagens lopp, mitt under era arbetsuppgifter, ja, i varje ögonblick om ni kan.

Tillbedjan handlar om att öva sig i att leva i Guds närvaro.

En djupare dimension av det som Broder Lorens talade om finner vi hos profeten Jesaja i ett kapitel som handlar om rätt fasta och rätt gudstjänst, Jesaja 58. Såhär skriver han om rätt fasta och jag tänker att det också handlar om vår tillbedjan av Gud.

Detta är den [tillbedjan] jag vill se: att du lossar orättfärdiga bojor, sliter sönder okets rep, befriar de förtryckta, krossar alla ok. Dela ditt bröd med den hungrige, ge den hemlöse stackaren husrum, ser du en naken så kläd honom, vänd inte dina egna ryggen! (Jes 58:6-7)

Det Jesaja talar om är också tillbedjan i ande och sanning! Det är tillbedjan som behagar Gud. Om vi glömmer bort denna dimension av gudstjänst och tillbedjan så är det något som fattas i vår kristna tro och vår förståelse av tillbedjan blir felaktig. Sann gudstro och sann tillbedjan har alltid som konsekvens rättfärdighetens, kärlekens och barmhärtighetens gärningar därför att tillbedjan för oss i samklang med Guds eget hjärta.

Den vi tillber eller det vi tillber definierar vilka vi är och hur våra liv ser ut. Ett liv nära Guds hjärta förvandlar alltid gudstillbedjaren till att bli mer lika Jesus. Det handlar inte om dej! Det handlar om Gud och Guds syften. Och det hela börjar när vi inser att tillbedjans centrum är Jesus och inget annat.

                                                                                                Peter Svan

Jag kan INTE...

                                                                     10 Augusti 2015

 

 Tre välsignade ord: ”Jag kan inte”.
Vägen mot förvandling till ett rikare liv i Kristus.

 

”HERREN umgås förtroligt med dem som fruktar honom, sitt förbund gör han känt för dem.” Ps 25:14

 

I det kristna livet möter vi en hel del välsignade paradoxer, d.v.s. saker som ser ut som motsägelser, men som vid närmare eftertanke inte är det. Vi möter där mysteriet med treenigheten där den ende Helige Guden evigt består av tre personer, fadern, sonen och den helige Ande. Gud är en till sitt väsen och tre personer.

Vi möter paradoxen att vi är samtidigt syndare och rättfärdiga. Vi syndar för att vi är syndare, men genom tron på Jesus räknas vi som rättfärdiga inför Guds ögon. Vi blir genom tron födda på nytt och blir nya skapelser och växer till mot fullkomlig rättfärdighet.

Vad jag bla tänker tala om idag är paradoxen att när du inser att du inte kan, kommer du klara mer. Jag kommer tala om att du ska ge upp din tillit till din egen förmåga att bättra på ditt andliga liv och istället låta orden ”jag kan inte” bli till en välsignelse över ditt liv. Jag menar alltså INTE att du passivt ska sitta i ett hörn och göra ingenting, för Gud har lagt ner många goda egenskaper i våra liv. 

Men, när det gäller att klara det kristna livet i egen kraft har vi som människor noll-förmåga, vilket jag kommer beröra här idag.

Jag kommer beröra vikten av att ta tid med Gud här idag; att söka honom och umgås förtroligt med honom. Jag kommer tala om att Gud vill att du ska helgas, dvs. att du ska lägga bort synden i ditt liv och leva för rättfärdigheten genom att bli mer lik Jesus så att Han blir högt ärad och att Han strålar ut genom ditt liv. 

En av mina stora passioner är att läsa böcker som förklarar skriften. Jag älskar och söka djupen i bibeln och hitta underbara sanningar. Jag har under timmar kunnat jämföra olika kommentarer över texter i bibeln; då inte minst i studiet av Romarbrevet. 

Detta har gett mig en hyffsat bred kunskap om Gud, om man nu kan ha det… men det har inte på något sätt förstärkt min gemenskap med Gud. Kunskap om Gud är bra, men det får aldrig ersätta gemenskap. De måste gå hand i hand för att de ska bli fruktgivande. 

Lika lite som du bättrar på din gemenskap med den svenska kungafamiljen genom att bara läsa svensk damtidning kommer din gemenskap med Gud bli bättre genom att bara studera bibeln, lyssna på predikningar och läsa goda kristna böcker. Dessa saker är självklart väldigt bra. Du SKA läsa bibeln. Du SKA lyssna på predikningar och du SKA läsa uppbyggande, kristna böcker, men det får inte stanna där. 

Vid sidan av detta måste vi även lära känna Gud genom att umgås med honom. Ps 25:14 säger:

”HERREN umgås förtroligt med dem som fruktar honom, sitt förbund gör han känt för dem.”

Det finns en möjlighet för var och en som tror att umgås förtroligt, dvs i nära gemenskap med Gud. Faktum är att det är helt nödvändighet för att du ska kunna leva som kristen. 

Gud vill att du ska leva i nära gemenskap med Honom. Det är vårt mål och vår himmel; att leva i gemenskap med Gud i alla evighet. Den gamle kyrkofadern Augustinus uttryckte det så här:

”Våra hjärtan är oroliga tills det finner sin ro i dig.”

Du kommer vara en orolig själ, fylld av rastlöshet tills du förstått detta att målet med ditt liv är att ha gemenskap med Gud och ha din glädje i honom i alla evighet.

Hur tänker du på himlen? Många tänker på en underbar plats där man får ha det gott i evighet. En plats utan plåga, sjukdom och smärta och det stämmer, bibeln talar om detta, men är det detta som gör himlen till vad det är? Jag vill påstå att alla vill till himlen, kristen eller inte. ALLA, men frågan är om de vill ha Gud där. De flesta vill istället att de själva ska vara den person som hela himlen kretsar runt. 

Varför är himlen just… himlen? Är det för gatorna av guld? Är det för att man lever för evigt utan sjukdom och lidande? Nej, himlen är just himlen för att Gud är där. Utan Gud ingen himmel. 

Alltings ursprung, hela universums skapare hela skapelsens pulserande väsen har kallat dig och mig till gemenskap med honom. Är det inte fantastiskt? Ofta låter vi det pluttiga skymma sikten för det viktiga. Vi ser rikedom såsom gator av guld, hälsa och liv och låter detta futtiga vara källan för hopp. 

Gud vill att vi ska se STÖRRE!!

Han vill att vi ska se honom i hela sitt hela majestät. Han kallar till gemenskap. Han vill umgås förtroligt med dig, och göra sitt förbund känt som texten säger. Han vill, genom förbundet med Jesus, få dig att vibrera av beundran och förvåning. Att Gud kan vara så nådefull att Han offrade det dyraste han har för dig en till synes förlorad syndare är övermåttat underbart. Istället för att ge oss vad vi förtjänar pga av vår synd; evigt helvete och vrede, tog han straffet på sig själv genom Jesus Kristus. Han lät mig; den störste av syndare gå fri. 

Detta får mig att längta efter mer av Gud, vänner. Jag vill börja söka honom, lära känna honom, låta mig formas av honom.  Jag vill ge mer av min tid till honom. 

Men, kanske du undrar? Du har ju redan funnit Gud, ska man då söka en Gud man redan funnit? Ja, det ska vi. Det är här vi möter paradoxen att finna men att samtidigt söka. 

Frälsningen är inte slutet utan början på vår kristna resa. Gud vill att du ska fortsätta söka honom. Lika lite som att en man som funnit en flickvän slutar upp att uppsöka henne efter de blivit tillsammans, slutar den kristne söka upp Gud efter man funnit honom. Tvärtom, man söker Gud ännu mer. Samma sak med pojkvännen och flickvännen. Efter att de blivit tillsammans söker de varandra ännu mer, Det är naturligt.

Efter frälsningen finns mer djup att hämta från Gud. Efter frälsningen vill Han att helgelsen ska ta form i ditt liv. Att du ska formas och bli mer och mer lik Jesus din frälsare. 

Sanningen är att tecknet på din frälsning är att ett pågående helgelseverk sker inom dig. Rom 8:28 säger:

”Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut. 29 Ty dem som han i förväg har känt som sina har han också förutbestämt till att formas efter hans Sons bild, för att Sonen skulle vara den förstfödde bland många bröder.”

Gud vill att vi ska bli honom lika genom formas till Hans avbild.

Guds beslut är att vi ska bli Jesus lika och det har med Guds ära att göra. Han vill inte bara frälsa dig, Han vill även förvandla dig. Gud vill att Han ska bli ärad genom ditt liv. Detta ska vara den kristnes högsta längtan: Att Jesus ska bli ärad genom att du formas till Hans avbild. 

Människan är skapad till Guds avbild, men bilden har dock blivit brutalt skev. Detta vill Gud rätta till i ditt liv genom att göra dig mer lik Jesus. Att vi är skapade till Guds avbild gör oss människor ibland lite högmodiga. Vi kan ibland tro att det är av ett speciellt egenvärde i sig därför vi är Guds avbilder. 

Men lika lite som stenen, som formats till en avbild av en känd persons byst i parken, får äran för att vara formad- lika lite får vi äran för att vi är skapade till Guds avbilder. Äran är helt till Gud och när Han får äran genom våra liv, får vi glädjen över att fungera på det sätt som vi är skapade för; att förhärliga Gud genom att formas till Jesu avbild.

Processen mot kristuslikhet ska vara den kristnes driv genom hela livet. Vi vet dock att vi lever i tidsåldern ”redan nu men ännu inte”. Vi kämpar fortfarande med synd fram till uppståndelsen, men drivet att bli mer lik Jesus ska finnas där.

I denna kamp finns en fälla man som kristen kan hamna i. Det finns risk att vi hamnar i krampaktig lagiskhet där betoningen tenderar bli att göra rätt i egen kraft istället för att göra rätt i kraften av den helige Ande. Fokus kommer då bli att låta vår egen förmåga fixa till våra liv. 

Hur ska vi då gå till väga för att undvika lagiskheten på vår väg mot mer kristuslikhet?

Du ska söka Gud förtroligt oavsett svagheter i ditt liv. Du ska söka honom om ledning och kraft i ditt liv för när du gör det förklarar du för dig själv och för Gud att du inte klarar dig själv. Bön är att lägga egen förmåga åt sidan och göra sig beroende. Bön är att lägga bort själviskhet för ett bönlöst liv är ett själviskt liv. Det blir ett liv där du ska fixa till ditt liv genom dina egna själviska metoder.  ”Jag kan allena” blir då din melodi isf. Gud kan allena.

Gud vill förvandla oss och använda oss, men då måste vi göra upp med vår själviskhet. Vi håller på med ett omöjligt uppdrag här. Ett uppdrag som går ut på att förvandla hårdnackade syndare som dig och mig till kristuslikhet och att förmedla himlen till Jorden genom evangelium till en förlorad värld.  Hur ska du kunna klara det själv? Det kan du inte, men Gud umgås förtroligt med dem som fruktar honom. De som förstår sitt beroende av Gud kommer Han att använda varför han alltid använder omvända syndare. 

En medveten syndare förstår sitt beroende av Gud. Han förstår att utan Guds nåd finns ingen chans i världen att klarar det Gud vill. 

-Men säger du. Jag klarar inte ens av att be. 

Ja, så kan det vara. Och desto mer vi kämpar och försöker göra det kristna livet i egen kraft, desto mer inser vi att detta uppdrag blir ett enda brutalt ”MISSION IMPOSSIBLE”! 

När jag var ung och dum trodde jag mig klara detta genom andliga övningar i egen kraft. Jag har blivit lite visare med åren (det tog mig ca 20 år) och inser nu att jag inte kan detta. Jag kan inte i mig själv bli mer lik Jesus; ändå kräver Gud av dig att du ska bli mer lik Jesus, att du ska tänka och tala i enlighet med Guds vilja, men… Gud kräver inte att du ska klara detta själv.

Gud kräver att du ska bli mer lik Jesus, men Han kräver aldrig att du ska klara det själv. 

Han vill ge kraft och resurser till dig att klara det. Gud ger nåd, inte bara att frälsa utan även till att bevara, fostra och förädla. Det innebär nåd från början till slut.

Låt oss titta på dessa resurser:

Nej, detta är det förbund som jag efter denna tid skall sluta med Israels hus, säger HERREN: Jag skall lägga min lag i deras inre och skriva den i deras hjärtan. Jag skall vara deras Gud och de skall vara mitt folk.” Jer 31:33 

Jag skall lägga… De skall vara…

Jag skall låta min Ande komma in i er och göra så att ni vandrar efter mina stadgar och håller mina lagar och följer dem” Hes 36:27 

Vi har även hela Ps 23 att luta oss mot.

”HERREN är min herde, mig skall intet fattas. 2 Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro.  Han vederkvicker min själ, han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull. 4 Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig. Din käpp och stav de tröstar mig.

5 Du dukar för mig ett bord i mina ovänners åsyn. Du smörjer mitt huvud med olja och låter min bägare flöda över. 6 Idel godhet och nåd skall följa mig i alla mina livsdagar, och jag skall bo i HERRENS hus evinnerligen.

Som ni ser handlar det inte om dig och mig utan att HAN skall göra det. Det enda vi ska göra är att kapitulera och ge oss själva till honom- ge vår fulla vilja i Hans händer och hans ska forma den. Det innebär att du måste sätta din tro till Honom; lita på att han vet bättre och vill ditt bästa även om det leder genom dödsskuggans dal. Även om det innebär att du förlorar trygghet och att du måste ge upp synden som du älskar och har byggt ditt liv omkring.

Om vi tillåter, så utför Han. Om lägger ned våra ambitioner på att klara detta själva tar Gud över och utför det genom hans nåd i våra liv. Vi utför inte i oss själva, vi bara längtar mot målet och låter Gud operera. 

Som jag hoppas att ni förstår innebär det kristna livet ett fullkomligt beroende av Guds nåd. Vi kan inte, men Gud kan. Nåden är det första och det sista som håller våra liv nära Gud, som fostrar oss och förvandlar oss. 

Därför går vi på bön, vänner. För att vi är i ett enormt behov av Gud och Hans nåd. För att ge våra ”jag kan inte” och byta det mot ”Gud förmår fullborda det han påbörjat”.

Det sker genom bön vilket innebär att ha gemenskap med Gud. Det sker genom att umgås förtroligt med Gud. Jesus visste vad det innebar att vara beroende av Gud då han värdesatte bön högt över allt. Bön är att erkänna beroende, det är att säga ”jag kan inte” och tillåta Gud operera i mitt ställe. 

Om vi lägger våra liv helt i Guds hand skall Han förvandla oss. Det står i Rom 12:2 att vi inte ska anpassa oss utan LÅTA OSS FÖRVANDLAS! Mao tillåt Gud att förnya ditt sinne. Kämpa inte själv. Gud ska med den helige Ande ge oss allt vad vi behöver för att bli mer lika Jesus.

Vår Gud är så god att han inte lämnade oss ensamma efter frälsningen. Vi har fått en hjälpare Den helige Ande. Be om kraft och du ska få det. 

Vill du bli mer lik Jesus så lyssna till Psaltarens ord i kap 25:14

”HERREN umgås förtroligt med dem som fruktar honom, sitt förbund gör han känt för dem.”

Gud vill umgås förtroligt med dig och den man umgås med blir man lik. Han vill rusta dig till allt gott verk, Han vill göra dig mer lik Jesus, men du måste inse att du är ingenting i dig själv. Du kan inte själv, och varje gång du säger ”jag kan inte” är en möjlighet för Gud att verka. ”Jag kan inte” är de ord på vilka hela ditt beroende av Gud vilar. Det är dessa ord som får dig att sträcka din hand mot Jesus.

 Det är dessa ord som får dig att stänga in dig i din kammare och förtroligt, likt ett barn, söka nåd och hjälp från vår Far. Det är dessa ord som gör att Gud kan inleda förvandlingen i ditt liv. Det är dessa ord som får dig att släppa din högt älskade synd som du byggt hela ditt liv omkring. För orden ”JAG KAN INTE” får dig att lyfta blicken från dig själv och se Guds storhet; för när du inser att du inte kan… 

 

Då finns det en som kan, NÄMLIGEN GUD! 

                                                                                           

 

  

Är HELVETE på riktigt?
                                                             4 Juli 2015

 

Helvetet är ett av de ämnen som gör människor obekväma att prata om och tänka på. Vi hör historier om helvetet som en plats för eld, demoner och en evig pina. Genom historien, många författare har skrivit om det, och Dante är ett exempel. Även Hollywood använde detta som tema för sina många filmer. Men oavsett koncept, tron och faran, det är något bibel och speciellt Jesus lär ut. Läran om helvetet är inte utan sina kontroverser och tolkningar. Några säger att det är bara graven och medvetslöshet. Andra säger att det är en plats för korrigering och bestraffning som inte är evig. Vissa säger att det är en oändlig plågsam straff i eld och svavel. Vad det än är, helvetet är den totala frånvaron av Guds närvaro.


Ord förknippade med Helvete:

Gehenna  


I Gamla Testamentet, är ordet för helvete "ge-Hinnoms," som betyder "Hinnoms dal". Det var en plats sydväst om Jerusalem. Denna plats kallades "Tofet" och härstammar från en arameiska ord som betyder "plats av eld". Det var här som en del hedniska kungar praktiserade människooffer av eld (2 Krön 28:3, 33: 6)(Jer 7:31, 32:25). Ordet "Gehenna" återfinns i Nya testamentet 12 gånger och varje gång det omnämns, var det av Jesus. Gehenna är det slutliga destinationen för alla människor som blir fördömda av Jesus på hans dag, domedagen inför den vita tronen.  


Hades 


Detta ord används endast i Nya testamentet, tio gånger, och motsvarar GT ordet "Sheol" (dödsriket). Jesus använder ordet fyra gånger: Matt. 11:23; 16:18; Lukas 10:15; 16:23. De andra sex gångerna omnämns hades i Apg 2:27, 31; Upp1:18; 6:8; 20:13,14.
Detta är platsen för den avlidne själ som väntar till Herrens dag och domedagen. Den är uppdelad i två områden, paradis eller Abrahams sköte för det goda, och helvete för dåliga. I berättelsen om Lasarus och den rike mannen i Lukas 16:19-31, är helvetet platsen för den döde med fullt medvetande. Alla sinnen finns kvar, känslor, minnen och skräck inför den stora dagen. Ensamheten är enorm, plågan är oumbärlig…  

 

Dödsriket  


Det hebreiska ordet "Sheol" härstammar från roten "gräva ett hål". En plats där de döda kropparna finns. Ordet förekommer i Gamla Testamentet, med hänvisning till graven. Det är en plats som omnämns i 1Mos 37:35  4Mos 16:30,33 Psaltaren 16:10. Sheol har många betydelser i skrifterna: graven, underjorden, tillståndet för de döda. Platsen är under ytan av jorden (Hes 31:15,17; Ps 86:13).
 

Är Helvetet en evig plats med medvetna människor? 


Det finns många kristna grupper och många kulturer som förnekar tanken att helvetet är evig och att alla de som hamnar där väntar på sitt straff. Vissa hävdar att Guds eviga straff är förintelse, eller icke-existens. Andra säger att tiden i helvete är tillfälligt och att Gud kommer så småningom rädda alla från helvetet. Den kanske vanligaste ursäkten är att Gud är en kärleksfull Gud som aldrig skulle straffa människor med en evig pina. Vi är överens om att Gud är kärlek (1 John 4:8), men han är också rättvis (Neh 9:32-33, 2 Tess 1:6) och evig (Ps 90:2, 1 Tim 1:17 ). Gud straffar de onda (Jes 11:13) och detta straff kommer att vara för all evighet. Men frågan kvarstår. Är detta eviga straff medvetet eller inte?  


Det finns verser som kan stödja idén att de döda inte är medvetna efter döden (Predikaren 9:5 - de döda vet ingenting och Psalm 146:4 - deras tankar förgås, är ett bra exempel) Andra verser jämför de döda som ett tillstånd av sovandet: Apg 13:36; 1 Kor 15:6  1Thess 4:13, och så vidare. Men dessa senare verser jämför likheten mellan förekomsten av dödsfall och tillståndet av någon som sover.
De döda är medvetna efter döden!  

 

De ogudaktiga är levande i dödsriket:  


4Mos 16:30-33 "Men om Herren gör något nytt genom att jorden öppnade sin mun och uppslukade dem med allt vad de äger, och de far ner levande i dödsriket, då skall ni förstå att dessa människor har föraktat HERREN. . . De far ner levande i dödsriket och allt de ägde och jorden täckte över dem. Så utrotades de ur församlingen. "

Kasta ut i mörkret där det kommer att vara gråt och tandagnisslan: 


Matt 8:12 …medan rikets barn skall kastas ut i mörkret där det kommer att vara gråt och tandagnisslan."
 
De som kastas i elden är fullt medvetna: 


Matt 13:41-42 Människosonen skall sända ut sina änglar, och de kommer att samla ur hans rike alla stötestenar, och att kasta dem i den brinnande ugnen, där skall vara gråt och tandagnisslan. Se även Matt 13:50
 
Kastas i en plågsam eld: 


Upp14:9-11 En tredje ängel följde dem och sade med stark röst: Om någon tillber vilddjuret och dess bild och tar emot märket på sin panna eller hand, då ska han själv få dricka av Guds vredes vin som oblandat hälls i Guds vredes bägare. Han ska plågas i eld och svavel inför de heliga änglarna och inför Lammet. Röken från deras plåga stiger i evigheters evighet. De har ingen ro vare sig dag eller natt, de som tillber vilddjuret och dess bild och som tar emot märket med dess namn.  

 

Helvetet är en plats för eviga elden och straff - den outsläckliga elden:  


Matt 3:12 Han har sin kastskovel i handen, och han ska rensa sin tröskplats och samla sitt vete i ladan. Men agnarna ska han bränna upp i en eld som aldrig slocknar.

Helvetets eld:  


Matt 5:22 Jag säger er: Den som blir vred på sin broder är skyldig inför domstolen, och den som säger idiot och den som säger dåre är skyldig och döms till det brinnande Gehenna.  

 

Evig Eld:  


Matt 25:41: Sedan skall han säga till dem till vänster," Gå bort ifrån mig, ni förbannade, till den eviga elden som är beredd åt djävulen och hans änglar.

Evig straff:  


Matteus 25:46 Och dessa kommer att gå bort till evigt straff, men de rättfärdiga till evigt liv.

Ordet "evig" i båda fallen är "aionios" vilket innebär 1) utan början eller slut, det har alltid varit och kommer alltid att vara; 2) utan början; 3) utan slut, aldrig att upphöra, evigt.  

Ordet "straff" är ordet "kolasis" och betyder att straffa, med innebörden av allvarligt och plågsam lidande.  

 

Juda 1:7 Så är det också med Sodom och Gomorra och städerna däromkring, som på samma sätt kastade sig ut i sexuell omoral och följde onaturliga begär. De står som ett varnande exempel och får sitt straff i evig eld.  

 

Upp 20:15 Och om någon inte fanns skriven i livets bok kastades i den brinnande sjön.

Luk 16:19-31 Lazarus och rikemanen:

I grund och botten är Lazarus en fattig man som lider under tiden han levde på jorden. Den rike är naturligtvis rik. De båda dör. Den rike mannen går till Hades. Lazarus gick till Abrahams sköte, en annan term för paradiset. I Hades, lyfte den rike mannen ögonen och ser Lasarus långt borta. Han ropar till Abraham och ber om nåd eftersom han är mitt uppe i elden som inte upphör. Abraham sade nej. Den rike mannen frågar om någon från de döda skulle stiga upp och gå och berätta för hans bröder så att de inte kommer till denna fruktansvärda plats. Abraham sa till honom att det inte kommer att ske.
Vissa säger att denna historia är bara en liknelse. Jesus har berättat många liknelser. Hursomhelst, det är unikt eftersom ingen annan liknelse nämner en person med namn. Det är inte en berättelse, det hände verkligen. Många som inte tror på medvetandet efter döden kommer att fortsätta att säga att det var bara en liknelse.  

 

Frågan är då om det är bara en liknelse?  

 

Har Jesus undervisat och beskrivit helvete bara för skoj?  

Om helvetets eld är falskt och om självkännedom efter döden är också falskt, då har Jesus använd falska läror och inte lärt ut om sanningen. Liknelser illustrerar sanningen. Jesus sade att HAN ÄR: Vägen, Sanningen och livet! Allt han sade och undervisade om är den ultimata sanningen. Är inte hans lära om Gehenna riktigt? Naturligtvis det är.
Helvetet är en verklig plats. Inte en form av medvetslöshet. Det är inte tillfälligt. Det är en evig pina. Kanske är det därför Jesus talade mer om helvetet än himlen och har spenderat så mycket tid att varna folk att inte hamna där. Om människans existens slutar vid döds ögonblick, varför varna dem? Om helvetet är tillfälligt, varför lägga så mycket krut på det, de kommer att komma ut ur den. Men enligt Jesus är helvetet en evig och slutgiltig straff för alla dem som inte vill ta emot honom som sin personlige frälsare och Herre, då blir varningen stark och livsagörande.  

 

Idag har Du har möjlighet att bli frälst, född på nytt och tillhöra denna skara av människor som aldrig kommer att smaka på helvetets eviga straff och en evig separation från en underbar och älskande Gud, Jesus Kristus.  

 

Kontakat oss gärna på www.thelighthouse.se och vi ska hjälpa dig att välja rätt och bli Guds äkta barn.

 

 

...och Böcker öppnades 

                                                                             26 Maj 2015


 

Hur vet Gud vad vi har gjort? Gud är allsmäktig, vilket alla vet. Himlen har också många böcker (kanske rullar) med uppgifter som registrerats i himmelska register. Det finns åtminstone fem olika typer av böcker i himlen som registrerar information om de som bor på jorden.


1.   Boken för de levande

Det finns en bok i himlen som många anser vara samma som livets bok, nämligen, en bok som innehåller namn på de rättfärdiga.

Gud talade till Jeremia: Innan jag formade dig i moderlivet utvalde jag dig, och innan du kom fram ur modersskötet helgade jag dig. Jag satte dig till en profet för folken. Detta är bara ett bevis på att Gud vet både framtid och förflutna. David kände detta och han skrev i Ps 139:16 - Dina ögon såg mig när jag bara var ett foster. Alla mina dagar blev skrivna i din bok, formade innan någon av dem hade kommit.


Med andra ord, innan en människa födds i det naturliga, hans namn finns uppskriven i himlen i en bok med alla detaljer. Gud känner till dig innan du föddes- Han vet hur många dagar du kommer att leva! Gud själv har ett specifikt namn som han har gett till varje person, och när vi går in i himmelriket, kommer han uppenbarar för oss vårt nya namn. 

Uppenbarelseboken 3:12 - Honom som segrar skall jag göra till en pelare i min Guds tempel, och han skall gå o mer, och jag kommer att skriva på honom min Guds namn... Och jag kommer att skriva på honom mitt nya namn. Vi kan läsa om hur ändrade personens jordiska namn och gav de ett nytt namn med en ny innebörd. Jakob ändrades till Israel (Mos 35:10), Simon Peter (Matteus 16: 17-18), och Saul till Paulus (Apg 13: 9).


 

2. Livets bok

Uppenbarelseboken 3:5

Den som segrar ska alltså bli klädd i vita kläder och jag ska aldrig stryka hans namn ur livets bok...

 

Livets bok omnämns tolv gånger i hela bibeln. I Gamla testamentet nämns det av Moses (Andra Mosebok 32: 32-33), av David (Ps 69:28), och Daniel (Daniel 12: 1); i Nya testamentet nämns det av Paulus (Filipperbrevet 4: 3) och Johannes i Uppenbarelseboken (Uppenbarelseboken 22: 18-19). Denna bok är en unik bok som innehåller namnen på dem som omvänder sig från sina synder och som litar på Gud för deras frälsning. Moses visste att namn kan läggas till eller strykas ur denna himmelska huvudbok. 

Luk 10:20 - Men gläd er inte över att andarna lyder er, utan gläd er över att era namn är skrivna i himlen.


Upp 20:15 - Och om någon inte fanns skriven i livets bok kastades i den brinnande sjön.

 

Jesus blev medlare mellan Gud och människor och efter hans död och uppståndelse, blev han vår överstepräst och han har det fulla ansvaret för varje född på nytt person. Livets bok heter också lammets bok... efter Johannes 1:29,36...se Guds lamm som tar världens synd. När Jesus kommer tillbaka och när han sätter sig på sin tron, denna bok kommer att öppnas och varje människa som inte är uppskriven i boken, kastas i den brinnande sjön. 

 

3. Tårarnas bok

Många människor förstår inte att en sådan bok finns!  

 

Ps 56:9 - Samla mina tårar i ditt kärl, för de står i din bok. På Jesu tid fanns det små flaskor som användes till att samla tårar av män och kvinnor på t.ex. begravningen. Tårar samlades och placerades i dessa små flaskor och förseglas. Gud ser våra tårar! 

 

2 Kung 20:5 - Vänd om och säg till Hiskia, fursten över mitt folk: Så säger Herren, din fader Davids Gud: Jag har hört din bön, jag har sett dina tårar. Se, jag skall göra dig frisk. 

 

Ps 34:18 - De rättfärdiga ropar och Herren räddar de ur all deras nöd. 

 

4. Minnesboken

Mal 3:16 - Men då talade de som fruktar Herren med varandra och Herren gav akt och lyssnade. En minnesbok blev skriven inför honom för de som fruktar hans Herren och ärar hans namn.

 

Apg 10:4 - Han stirrade förskräckt på ängeln och frågade: vad är det, herre? Ängeln sade: Dina böner och dina gåvor har stigit upp och blivit ihågkomna inför Gud. 

 

Bibel säger att denna man, Cornelius, var en from man som fruktade Gud, och att han gav generöst med gåvor till folket och bad alltid till Gud. Tänk, detta stiger upp till Gud som en minnesbok. Ängeln kom vid den tiden då han bad! Herren hedrade den här mannen med en speciell välsignelse som ett resultat av hans trofasthet! Om du någonsin undrat hur Gud håller jämna steg med dina gåvor, din tionde, dina böner, gåvor till de fattiga, då vet du att allt detta skrivs i en minnesbok i himlen! 

 

5. Belönings bok

Den här boken innehåller frukten av varje troende, hans möda och hans gärningar medan han/hon levde på jorden.

 

Upp 20:12 - Och jag såg de döda, både stora och små, stå inför Gud; och böckerna öppnades. Och ännu en bok öppnades, som är livets bok. Och de döda dömdes efter sina gärningar, av vad som stod skrivet i böckerna.

 

Apostel Paulus skrev till Korinterna att vi kan bygga vårt andliga hus med guld, silver och ädelstenar eller med trä, hö och halm. När Jesus kommer tillbaka, skall han låta elden falla över varje handling, ord eller tanke som var och en har gjort eller tänkt.          

 

1 Kor 3:12-15 - Om någon bygger på den grunden med guld, silver och ädelstenar eller med trä, hö och halm, så ska det visa sig hur var och en har byggt. Den dagen ska visa det, för den uppenbaras i eld och elden ska pröva hur vars och ens verk är. Om det verk som någon har byggt består, ska han få lön. Men om hans verk brinner upp ska han gå miste om lönen. Själv ska han dock bli frälst, men som genom eld. 


 

Matt 12:36 - Men jag säger er: Varje onyttigt ord som människor talar ska de svara för på domens dag. Efter dian ord ska du frias, och efter dina ord ska du fällas. Dem ord vi säger här på jorden samlas i himlen i denna bok och på domens dag, allt vi har sagt kommer att komma fram i ljuset. 

 

Ordspråksboken 18:21 säger att tungan har makt över död och liv, de som gärna brukar den får äta dess frukt. 


 

Jakob 5:12 - Svär ingen ed, varken vid himlen eller vid jorden eller vid något annat. Låt ert ja vara ja och ert nej vara nej, så drabbas ni inte av domen. 

 

Kristus gav också en stark varning till alla som skulle använda ord för att förolämpa ett litet barn (Matteus 18: 6) och till de som skulle leda ett brott av något slag och därför blir en stötesten för andra (Matteus 18: 7). Det grekiska ordet för gärningar är "ergon" och kommer från ordet ergo eller "att arbeta." Det anspelar på den etiska känslan av mänskligt handlande, vare sig bra eller dåligt. Herren vet våra motiv, och våra tankar. Ingenting är gömt inför honom. Med detta i tankarna låt oss jobba för Jesus med rena motiv och glädje. Jesus talade om några på jorden som "redan har sin belöning" eftersom deras gärningar ses av män, och de önskar ära och beröm av män (Matteus 6: 1-2). Andra ber, ger, fastar och hjälper till i hemlighet, och himmelske Fader kommer att belöna dem öppet (Matteus 6:4).

 

Kom ihåg... ALLT vad vi gör, säger och tänker, finns uppskrivet i himlen! Må Herren hjälpa oss att vi ska stå utan skam på domens dag!


  

HERRENS DAG kommer med hast! Är du redo?


                                                                               25 Feb 2015

Älskade vänner! Lyssna till dessa mycket allvarliga ord av Herren, de kom till mig i veckan och jag var totalt förkrossad inför Herren hela dagen och bara grät inför allvaret i dessa ord. MÅ DEN SOM HAR ÖRA HÖRA VAD ANDEN SÄGER DENNA SENA TID. Pröva dessa ord i ditt eget hjärta, Herren manar mig att dela dem ikväll.
FRUKTA HERREN! HERRENS DAG NÄRMAR SIG MED HAST!
Min dag kommer! Den är stor i sitt slag, och helt egen i sitt slag. 
JAG HERREN ALLSMÄKTIG VILL DÖMA SYNDEN! MIN DAG NALKAS, DOMENS DAG!
Frukta du folk, små och stora, Jag är Helig, sann och ren, den levande Guden, frukta mig!
Jag vill resa upp ett folk i makt och ära, min makt och min ära, allt som kommer är till min ära.
OMVÄND ER MÄNNISKOBARN! Min dag kommer med hast, den som inte vänder om blir helt oförberedd. Därför du människa, OMVÄND DIG! OMVÄND DIG FRÅN DIN SYND.
Mitt folk! Min brud! Gör mitt verk känt, lev till min ära. Tjäna mig i min kraft och vandra i helig fruktan och lydnad och du vill se mig bota de sjuka, resa upp de döda, Jag är Herren, Jag har inte förändrats. 
Syndaren skall skaka i skräck för min dag, den kommer med hast, den kommer utan förberedelse, den kommer som en tjuv för den som inte lever i min närvaro. Därför människa, VÄND OM, VÄND OM FRÅN DIN SYND och SÖK DEN LEVANDE GUDEN.
Jag vill sannerligen benåda, Jag benådar varje människa som söker mig av hjärtat. Jag vill utgjuta av min Ande över allt kött. Det skall sannerligen bli som Jag sagt i denna tidens avslutning. De gamla ska ha drömmar de unga se syner, sannerligen mina profeter skall profetera. De skall avslöja lögnen och tala MIN sanning. De skall lägga fram i ljuset vad som hållits dolt i mörkret, allt skall komma i dagen. Synden skall avslöjas i mitt hus, det som är menat att vara mitt hus. Ja jag vill döma all orättfärdighet, Jag vill avslöja och visa det som varit fördolt, min rättfärdighet skall sannerligen stråla, ja den skall lysa fram i mörkret. Mörkrets gärningar vill bli uppdagade. Ingenting skall vara o avslöjat. Min kraft kommer i och genom sanningen när lögnen avslöjas.
Satan kommer att ryta och många kommer att förgå, men JAG kommer att rädda var och en som vänder om till mig. Jag är rättfärdig och sann, ingen lögn finns hos mig. Jag är SANNINGEN DEN ENDA. Jag ÄR morgonstjärnan, Jag strålar i härlighet. 
JAG kommer att utrusta mitt folk med de gåvor som behövs för att tjäna och leva i min närvaro och då kommer människorna att se min kraft, makt och ära. Den skall bi synlig som aldrig tidigare, detta under en kort tid. JAG GER SNART INGEN TID MER. Min tid är snart över. Snart faller all mänsklig förträfflighet, de bålverk man byggt i sin egen kraft faller, allt faller. Jag består och den med mig som överlåter sig och omvänder sig från sin synd.
NÖDEN KOMMER! Nöd som människan tidigare aldrig tidigare skådat. Frukta ej du lilla hjord, du lilla barnaskara av trogna vittnen, ni min brud, Jag kommer att uppfylla er med en kraft ni inte trodde var möjlig. Ni är ett utvalt släkte som JAG vill manifestera mig genom då lögnen breder ut sig.
JAG KOMMER! JAG! Jag kommer i kraft och ära för alla dem som är redo och står förberedda. Min dag nalkas i stor hast. Du människobarn frukta den levande Guden, JAG har all makt i himmelen och på jorden. Ja jag kommer att visa dig MIN kraft, ALLT till MIN ÄRA. Du mitt älskade barn ska inte frukta för allt det som står för dörren. Det kommer, det kommer som en störtflod, hastigt och oväntat.
Därför du som söker mitt ansikte, fortsätt och sök mig, lev rättfärdigt och heligt överlåtet din frälsare. JAG, Jag kommer i stor makt och ära. Bergen skall skaka, himmel och jord skall skaka, Herrens dag kommer.
OMVÄND DIG DU SYNDARE! TIDEN ÄR KNAPP! 
OMVÄND DIG! 
OMVÄND DIG! 
Låt min nåd upprätta ditt liv, lev inte i synden, den döms med omedelbar hast på DEN DAGEN. Du människobarn! Ta tiden till vara NU för att få nåd och upprättelse. Synd finns inte hos mig. JAG är Helig, Helig sann och rättfärdig, ja så är min natur. Endast genom mitt dyra, dyra blod, det dyrköpta blodet blir syndaren ren.
Du människa ta tiden i akt, snart är nådens tid över, DÅ kvarstår dom med hast. Jag är sannerligen nådefull och barmhärtig och älskar med brinnande nit. MEN JAG HAR SATT EN GRÄNS DÅ TIDEN ÄR SLUT. Därför finns nåd kvar, men en dag mycket snart är den tiden över. Tag dig därför tillvara och omvänd dig, låt mitt dyra blod skölja över dina synder så att du får liv, nytt och evigt. Det är vad Jag tänkt för alla dem som tar emot min nåd. 
Amen, amen säger Herren, Helig, sann och rättfärdig, med stor makt och ära kommer Jag, ja alla skall se mig. Jag kommer då att samla in alla de som tagit emot mitt nådeserbjudande. Amen, amen så har Herren den levande Guden talat.
MIN DAG SKALL BRINNA! DÅ ALLT HÖGMODIGT MÅSTE FALLA!
Tiden går mot en snar avslutning, domen kommer. Jag dömer ALL orättfärdighet med hast. Den rättfärdige vill skaka i skräck, även han för vad som skall övergå jorden med dess folk och inbyggare.
JA JAG ÄR EN STOR KONUNG och vill döma all synd med oerhörd hast. HÖR DÄRFÖR UPP! Du syndare som lever i orättfärdighet, du tror dig så säker vara. 
MEN MIN DAG KOMMER! Ja den kommer hastigt och oväntat. Alla människor skall se, alla skall sannerligen se. 
I LÅGANDE ELD KOMMER JAG! I STOR MAKT OCH ÄRA! 
VE SYNDAREN, VE DEN SOM PÅ DEN DAGEN EJ VÄNT OM. VE ALL ORÄTTFÄRDIGHET. TY DAGEN NALKAS MED OERHÖRD HAST.
VAKNA DU LJUMMA FOLK! VAKNA DU SYNDARE! OMVÄND ER! 
DU som en gång vandrade med mig, OMVÄND DIG ty dagen är nära. 
DEN SKALL BRINNA SOM EN UGN! Allt högmod skall förfäras. Vänd om från synden, låt nåden regera medan nåd ges. Ännu är en mycket kort nådatid kvar men snart är denna tid över.
OMVÄND ER!
OMVÄND ER!
Till att tjäna den levande Guden! Jag är sann, Jag är Helig, Jag är rättfärdighetens konung och Jag kommer sannerligen i stor glans, makt och ära. Mina domar kommer över jorden, den dagen skall brinna. Omvänd er ni människobarn, ta emot nåden den ges ännu en kort tid. Nådeshushållningens tid är snart över, då väntar ingenting annat än dom.
Innan det vill jag sannerligen förhärliga mig i mina heliga, mina kallade och utvalda. BÄRGA SKÖRDEN den är mogen, omvänd dig syndare. Nåd ges, nåd ges NU, NU är tid för nåd.
KOM MITT FOLK, BÖJ ER ner på era knän och sök mitt ansikte i helig vördnad SÅ VILL NI STÅ på den dagen. Sök mitt ansikte, sök min närvaro och helighet. SÖK MIG DEN LEVANDE GUDEN. 
HELIG, HELIG, HELIG ÄR HERREN SEBAOT. Ja sannerligen hela jorden skall bli full av min härlighet. 
Omvänd dig du syndare med delad håg, du som tror dig vara säker i din materialism, den sopas bort. Jag har varnat och sagt vad som skall ske. Du syndare, tid ges snart inte mer.
DAGEN ÄR FASTSTÄLLD! EN DAG ÄR FASTSTÄLLD DÅ ALLT DETTA ÄR ÖVER. Min klocka har då slagit klart, mitt fridsrike vill träda in, min evighet även för er människobarn. Låt därför nåd ges genom mitt dyra blod medan den tiden fortfarande finns. Sannerligen Jag är helig och inget orent vill någonsin komma in hos mig. Omvänd dig och låt mitt blod övertäcka all synd och all orenhet. Lev till min ära, omvändelsens tid är NU. NU ges nåd.
Sannerligen med oerhörd hast kommer allt. NÖDEN KOMMER ÖVER JORDEN, ja du ser den, den tilltar i ryslig hast, skräck och fasa kommer. Förbered dig därför du som är mitt barn i din bönekammare. Tryggheten är hos mig i dessa tider som kommer, Jag vill då bevara dig. Den rättfärdige blir bevarad in i min evighet. 
Lev därför mycket nära mig, du som är mitt barn, lev i nära gemenskap och vandra i Anden, det är det enda sättet att bli bevarad. Att vandra i min sanning, helig inför mitt ansikte i de tider som stundar. Ja sök mig lev med mig, lev i min ljuva gemenskap bortvänd från denna smutsiga värld och gör mina gärningar. Sök upp syndare, och sannerligen skall var och en som då vänder om få nåd, härlig underbar nåd. Jag är nådens Konung och allt vad Jag talat vill gå i fullbordan, inte den minsta prick i lagen skall ej bli uppfylld. Bara hos mig finns trygghet och nåd.
GÅ MITT FOLK! GÅ mitt i dessa svåra tider som kommer tillsammans med mig. GÅ! Min kraft, till min ära, och lev i och genom mig, låt mig då fylla dig hela tiden med min Andes kraft, det är det enda som bär och vill bestå. Du kan ingenting göra i din kraft, ingenting. Gå nu i min kraft, gör mina gärningar kända, låt min Ande leda dig varje dag i ALLT. Sök mig i ett ständigt beroende, endast då består du i det som nu kommer. Lev i och tillsammans med mig, gör mina gärningar, var tillgänglig och lyhörd för min Andes röst hela tiden då kommer Jag att kunna bruka dig för mina syften. 
INGEN VILL BESTÅ SOM INTE TAR SIN TILLFLYKT TILL MIG!
Dagarna blir grymma och mörka, mycket snart förändras allt. Lev nu mina barn tillsammans i min gemenskap där är din trygghet i det som nu kommer över jorden. SANNERLIGEN, Jag kommen att förhärliga mig mitt i allt detta, ja Jag kommer att göra under. Jag kommer att skaka allting, Jag kommer genom er mina barn att göra under av inte vanligt slag, de skall sannerligen se min makt, kraft och ära, Hednafolken vill se, många kommer då att vända om. Ja många kommer i sin skräck och fasa och stora nöd vända om. Var ni då mitt folk mina ljus som lyser mitt i detta mörker, led dessa arma till mig till försoningen, till att få sina liv förvandlade genom mitt dyrköpta blod. Nåden ges då ett kort tag. 
Denna tid är inte för beständigt, endast en kort tid kommer detta lidande att vara, men du vill ENDAST bestå i min gemenskap, ENDAST tillsammans med mig vill du stå fast mitt i allt detta och du vill då göra det Jag har tänkt. Tillsammans med mig den levande Guden är ingenting omöjligt. Men förbered dig NU, då tiden är mycket, mycket kort innan det Jag sagt sker.
SÖK MIG I INNERLIG GEMENSKAP! Då vill syndaren vända om när du strålar av min härlighet, den skall vila över alla mina trogna, min brudeskara, ni är mitt utvalda folk för mig att förhärliga mig i. Ja Jag vill sannerligen göra de under och tecken Jag talat om, ALLT till MIN ÄRA för att syndaren skall vända om från sina onda vägar. 
JA SKÖRDEN ÄR MOGEN. Den kommer nu att bärgas genom mina domar som börjar gå över världen. DE KOMMER MED OERHÖRD HAST! Du måste ständigt söka mitt ansikte, ständigt leva och vandra i min gemenskap annars förgås du. Lev inte för dig själv, lev helt överlåtet mig, Jag endast JAG vill då bevara dig i de kommande tiderna och dagarna. 
DE KOMMER NU MITT BARN! DE KOMMER NU! Redan nu ser ni våldet breder ut sig. Ja JAG skall skaka allt, himmel och jord vill bäva och skaka före Herrens väldiga dag. 
GÖR ER REDO I BÖN I MIN GEMENSKAP och ropa ut omvändelse till hednafolken. Ledda av min Ande vill ni gå, starka och kraftfulla, detta till min ära. Så har Herren, Herren levande och beständig, Jag som var före allt och som alltid vill vara, talat. Ja jag kommer snart, salig är den som har tvättat sina kläder vita i mitt blod, han skall inte stå med skam. Amen, amen så har Herren, Herren Helig och sann talat genom sin mun, amen.


 

ÄLSKAR VI JESUS, PÅ RIKTIGT?

                                                                                                           14 Dec 2014


 

Många kyrkor har tappat förståelse för Guds helighet och automatiskt själ alla dem djupa andliga budskap Jesus talar om och säljer Gud som en produkt för att man ska må bättre och vara mer framgångsrik i alla själviska ambitioner.

Människor vill inte längre tänka och analysera det dem hör i kyrkan. Dem har börjat värdera nöjen mer än något annat. 

Kyrkor ger chans till skickliga manipulatörer istället för andliga evangelister och predikanter som lever ett heligt liv och ger Jesus till folket. En religion som inte har Gud i centrum som ger människor det de vill ha. Nöje är i centrum mer än något annat i Kyrkor. Substans har bytts med ytligheter.
Med allt detta icke andliga påtryckningar föddes en NY religion av kristendom som har smygande landat i många kyrkor som eftersträvar att ge kyrk besökare de dem vill ha.

 
Dem vill inte höra om SYND, OMVÄNDELSE, DOM, och HELVETE eller predikan om att man ska LEVA ETT HELIGT LIV och sträva efter rättfärdighet. Dem vill höra att Gud älskar oss oavsett hur vi lever och vad vi gör. Dem vill höra om prosperitet, lycka och ett liv utan problem och bekymmer i sina liv. Dem vill inte höra om en Gud som beskriver Bibel. Bibliska doktriner har ersatts med intressanta berättelser. Predikanternas prestation har blivit viktigare än andliga meddelande från Guds ord.

William Booth sa för vår tids kristendom; ”Det kommer en religion utan den Heliga Anden, Kristendom utan på nytt födelse, förlåtelse utan omvändelse och en Himmel utan Helvete!”

Dagen kristna har övergivit sina gamla rötter! Aiden Wilson Tozer sa; ”Den Gamla korset krossade människor men det nya korset underhåller dem!” som vi kan tolka ”Dem gamla predikanterna högg syndarnas hjärta med Guds Ord medan dem nya predikanter försöker roa syndarna. Dem gamla lovsångerna förhärligar Bibelns Gud men dem nya sångerna förnöjer människor. Det gamla problemet var synd i människornas hjärtan medan det nya problemet är brist på förtroendet i människans hjärta. Den gamla undervisningen handlade om Gud, den nya handlar om oss. Det gamla budskapet var omvändelse den nya självförverkligande. Det gamla evangeliet var frälsande för människor i synd men det nya evangeliet ska vara attraktivt.
Om en predikant predikar om Jesus för sin egen självisk vinning och popularitet då predikar han inte om den sanne Jesus utan om en falsk icke existerande avgud! Den sanna Jesus råder oss att vi ska förneka oss själva, ta vårt kors ge allt vi har inklusive våra liv till honom eftersom Han är värd det! Antigen lyder vi Gud eller behagar människor!

En kyrka är antigen trogen Guds Ord och lyda det Han säger eller förkasta Gud för att tillfredsställa människor. En kyrka proklamerar antigen Guds Ord eller står för mänskliga önskningar. En kyrka kan inte betrakta människor som konsumenter och besökare utan måste predika att dem är syndare och i stort behov av den sanna Gud. En kyrka kan inte sälja evangeliet eftersom kyrkan inte äger evangeliet.

Jesus kyrka är helig som betyder skild från världen och människans syndfulla beger! Jesus kyrka är fokuserad att förhärliga Gud och inte att tillfredsställa människor. Om en kyrka vänder på dem Bibliska doktriner så vänder den sig emot själva Gud! Då blir det den ena kompromissen efter den andra.  

Den moderna kyrkan uppfostrar sina medlemmar att vara ”salt utan smak” eftersom dem har blandat så mycket av världsliga värderingar och vanor när Jesus tydlig betonar att världen kommer att hata oss eftersom den hatade Honom först!

Bibel säger:
Alla människor är rebelliska syndare (Rom.5) och står därför under Guds rättvisa och Guds heliga vrede (Joh 3:36, Rom 1:18). Hans rättvisa kommer vi att möta vid domen (Heb. 9:27) och om vi inte omvänder oss från våra synder så väntar oss Helvete (Upp 20:11-15). Men… om vi omvänder oss till Jesus som har dött för våra synder då kan vi stå framför Gud utan synd och anklagan (2Kor.5:21) och vara Guds barn i all evighet (Joh 1:12).
Många kyrkor predikar inte detta evangelium eftersom dem inte vill höra om synd, dom, helvete, omvändelse från hjärtat och att leva ett heligt liv och därför väljer dem att urvattna Guds ord och ge människor det dem vill höra istället vad dem behöver.

 

Den Falska evangelium serverar till folk halv sanningar som är värre en lögn men som människor älskar att höra. Dem ber människor att komma fram (i bön) till Jesus för att Jesus längtar att tillfredsställa och hjälpa dem så med andra ord Jesus blir ett medel som vi kan utnyttja för våra själviska ändamål. Många kyrkor lär att vi ska vara lyckliga i alla vara dagar och med det ersätter dem kärnan i den kristna tron som är att Vi ska göra vad Gud föreskriver i sitt ord. Jesus erbjuds att vara vår kompis istället att han ska vara vår Herre och Konung.

GUD VÄLSIGNE ER!


 

Diotrefes!

                                                        18 Aug 2014

Jag har skrivit till församlingen, men Diotrefes, som älskar att vara den främste bland dem, vill inte ha med oss att göra. Om jag kommer skall jag därför påminna honom om vad han gör, hur han sprider elakt förtal om oss. Och han nöjer sig inte med det utan vägrar dessutom ta emot bröderna, och när andra vill göra det, hindrar han dem och driver ut dem ur församlingen. 3Joh 1:9-10

 

Låt oss börja studera och undersöka en person som trottsade till och med den ende levande Jesu lärjunge, nämligen Johannes.

 

Johannes skriver till sin älskade vän och medkämpe i Guds rike, Gajus! 

Gajus var en sann Jesu barn, en som älskade sanningen och levde rätt! Denna information har nåt Johannes och han skriver om sin glädje när har hörde nyheter om Gajus.

MEN...det fanns en annan person som inte följde den goda exempel som Johannes lärde ut, den sanna Kristi evangelium i ödmjukhet och självförkastelse!  

Diotrefes hade ingen respekt för apostolisk myndighet, och han var ärelysten, stolt och upprorisk. Dessutom försökte han hindra dem som ville visa bröderna gästfrihet och försökte utesluta dem ur församlingen.

Eftersom Gajus vandrar i sanningen och Johannes skriver om honom på ett varmt och "följ hans exempel" sätt, det skulle vara intressant att få veta hur Gajus reagerade på all uppståndelse runt omkring Diotrefes och kring dess utsända bröder.

 

Vem var Diotrefes?

Vi vet ganska lite om honom vad han var och vad han gjorde. 

Men vi kan läsa att han:

-Att vara den främste i allt

-Han ville inte ha något med dem äldre bröder att göra

-Han sprider elak förtal om bröderna

-Han vägrar att välkomna bröderna

-Han hindrade andra när de visade vänlighet och gästfrihet

-Han utesluter dem ifrån församlingen

 

Diotrefes satte stopp för gästfrihet för alla som kom på besök och ännu värre, han var den främste att hindra ekonomiskt stöd till bröderna som besökte olika församlingar! Dessa fromma män och kvinnor åkte iväg på en missionsresa, precis som deras Herre Jesus har lärt dem genom Johannes och andra sanna Guds apostlar och lärjungar! Men när dem kom till den församling som styrdes utav Diofretes, blev det problem, inte bara för dem utan även för föramlingsmedlemar som ville ta emot dem i deras hem och hjälpa dem! Om vi därtill ser vad Johannes skriver i sitt tredje brev, så inser vi att den konflikt som föreligger är mellan hednatroende och de Johannes kallar för "bröderna" dvs judarna som kom till tro på Jesus! Diotrefes försöker ta makten över församlingen, förtala Joahnnes och andra judar och stöta bort dem. 

Gajus uppmanas att undvika Diotrefes inflytande och skyr hans exempel. Istället uppmanas Gajus att följa efter vad som är bra.

"Bra" här är inte en allmän kategori av "bra saker", men särskilt det goda som kommer från Gud, är att i harmoni med Guds karaktär och i enlighet med Guds agerande frambära det goda i Guds inspirerande kärlek! Uppmaningen att göra vad som är bra, vad som är från Gud kommer att beaktas endast av dem som också är från Gud.

 

Vår Herres lärjungar frågade honom vilken av dem som skulle vara den största i riket (Matt 18:1). Jesus var tvungen att påminna dem om att deras modell för tjänandet inte vara den romerska modellet som "Herre över" människor, utan precis som hans eget modell, själv kom han som en ödmjuk tjänare!

Diotrefes hade sista ordet om allt i kyrkan, och hans motto var: Vad kommer detta göra för Diotrefes?

Han var inte ens i närheten av vad Johannes Döparen  sade om sig själv när han pratade om Jesus. "Han [Jesus Kristus] måste öka, jag måste bli mindre"(Joh 03:30).

När en kyrka har en "diktator" lär det bli problem, eftersom människor som är andligt sinnade inte kommer att tolerera den typen av ledarskap.

Den Helige Ande är bedrövad när medlemmarna i Kristi kropp inte får utöva sina gåvor, eftersom en ledare ska ha allt på sitt eget sätt.

Vid Kristi domstol, kommer vi att upptäcka hur många hjärtan har brutits och kyrkor förstördes på grund av de arroganta "Ledare/Pastorer" som Diotrefes.

Tänk på vad den här mannen gjorde. 
 

Det är otroligt att tänka sig att en ledare i kyrkan (Diotrefes kan ha varit en äldste) inte skulle ha gemenskap med en av Herrens egna apostlar! Hur mycket kunde Diotrefes ha lärt av Johannes?

Men Jesus Kristus var inte det ultimata i hans liv, därför hade hade han råd att behandla aposteln på det här sättet. 

Varför gjorde Diotrefes så mot Johannes?

Den uppenbara orsaken tycks vara att Johannes utmanade mannens rätt att vara diktator i kyrkan. Johannes var ett hot mot Diotrefes, eftersom Johannes hade auktoritet som en apostel. Johannes visste sanningen om Diotrefes och var villig att göra det känt. Satan var på hugget i kyrkan eftersom Diotrefes var verksamt på grund av stolthet och självförhärligande, två av djävulens främsta verktyg.

 

Om Johannes dök upp på scenen, skulle Satan vara förloraren!

Hur mycket av sådant betendet har vi idag i våra kyrkor?

Jag hoppas att vi ser detta mönster i Dotrefes liv och agerande och att i dagens Sverige finns det andliga människor som vill och orkar gå emot "Diotrefes" andan?!

Jag ber att det ska finnas mer "Gajus" i våra församlingar...det är ändå det rätta sättet att styra en församling, som är Kristi kropp! 

 

Mer Gajus och mindre Diotrefes!


 
 

OBS!!! Vad händer med vår värld?

 

                                                                                                       03 Jul 2014


Året var 2001, 11 september!                                                

 

Det kom som en chock över varje människa: World Trade centre i New York har attackerats och båda tornen kollapsade, ca 3000 människor dog!

Det var den värsta attack på amerikansk mark av en utländsk fiende, den dödligaste, den mest kostsamma och mest oväntade attack. 

Men vad hände sex dagar senare den 17 september är i stort sett bortglömd.

17 sep 2001, markerade början av den ekonomiska katastrof i samband med 9/11 med en sänkning av räntan från Fed ( "Fed" är centralbank i USA som styr penningmängden) resulterar i kollaps på aktiemarknaden. Sju år senare, den 29 sep 2008, följde nästa stora börskraschen - större än den tidigare - vilket resulterar i en ekonomisk kris som fortsätter än i dag.

 

Jag läste boken "The Harbinger" av författaren Jonathan Cahn och då förstod jag kopplingen med det som hände med WTC 2001 och den globala ekonomiska krisen som bröt ut 2008! Jag läste många gånger i bibeln om Guds straffdomar mot landet om man vänder Gud ryggen!

Hes 14:21

Därför säger Herren, Herren; hur mycket värre blir det inte, när jag sänder mina fyra svåra straffdomar: svärd, hungersnöd, pest och vilddjur över Jerusalem för att där utrora både människor och djur!Jonathan Cahn, en messiansk rabbin och författare till "The Harbinger" är den förste som lade märke till att USA:s två stora skakningar inträffade på följande hebreiska Shemitah år

Elul 29 (enligt Guds kalender-den judiska kalendern) är så kallade Shemitah år, det är dagen  då ekonomiska redovisningen tas bort; skulder annulleras och marken ges en sabbatsvila, enligt Mosebok 15:1-2 och 3 Moseboken 25:3-6

Elul 29 är det sista dagen av civila kalenderår.

 

Ett tydligt mönster har etablerats. Jag tror inte det är en slump vad som hände i Amerika på Elul 29 år 2001 och 2008. Det vore dumt att bortse från möjligheten att en större dom kan vara på gång, särskilt om USA fortsätter att röra sig bort från Gud och hans ord! Hela världen är i gungning just nu! Land efter land vänder Gud ryggen, PRIDE festivaler hålls nu till och med i muslimska länder som tex.Turkiet. Människor lever som om det inte finns någon morgondagen! Människor spottar Gud i ansikte och utropar: Vi vill inte ha Dig!

Det är också värt att notera att Elul 29, 2015, står inför Basunhögtiden eller Rosh Hashana vid solnedgången. En ovanlig astronomiska fenomen, en blodröd måne - eller tetrad - beräknas ske den 28 sep 2015 enligt NASA.
Jag läste om pastor Mark Biltz från El Shaddai Ministries redan 2011 och lade märke om något jag aldrig hört innan!

Han hade forskat på NASA´s hemsida och noterade att flera av tetrader, fyra röda månar sker under 2014 och 2015 - alla på de hebreiska heliga helgdagar.

Den förste mån förmörkelse skedde redan 15 April 2014 på påskhögtiden.

Nästa inträffar den 8 Okt 2014 på lövhyddohögtiden, eller Sukkot!

Nästa år har vi samma mönster:

Den tredje 4 April 2015 på påskhögtiden och den siste, den fjärde röd måne den 28 Sep 2015 lövhyddohögtiden, eller Sukkot

 

Så vad exakt är en blod måne?

En blod måne är när jorden kommer mellan solen och månen, solen skiner genom jordens atmosfär och kastar en röd skugga på månen. Och då blir månen röd.
 
I Joel´s bok, Gud sade att det kommer att synas på himmelen och på jorden, blod och eld ... solen skall vändas i mörker och månen i blod innan Herrens dag kommer, den stora och fruktansvärda.
 
Solen och månen och jorden styrs av Gud den allsmäktige och det är värt att notera att dessa fyra röda månar inträffar på Judiska helgdagar! 

Det kommer inte att bli något mer under resten av 21-talet.

Joel 2:31 säger: "Solen skall vändas i mörker och månen i blod, innan den stora och fruktansvärda HERRENS dag kommer.

 

Herren sade att han har sina FYRA SVÅRA STRAFFDOMAR!

Svärd, Hungersnöd, Pest och vilddjur!

 

Vad är nästa straffdom som kommer att drabba vår värld?

 

Nästa Shemitah år inträffar den 29 Elul eller i vår kalender 13 sep 2015 och sista röd måne (av dem fyra) den 28 Sep 2015

 

Jag tror att vi står inför en global pandemi av något slag. Redan nu hör vi rapporter från olika håll i Saudi Arabien, Afrika etc att olika virus attackerar människor och nästan alla dör! Läkarna är förbluffade och rapporterar att dessa virus är extremt farliga och immuna för all slags antibiotika! Vi hör om Ebbola virus som härjar i Afrika...vem vet vilka andra virus som kommer att attackera människor innan sep 2015?

 

Låt oss läsa igen Hes 14:21

Därför säger Herren; hur mycket värre blir det inte, när jag sänder mina fyra svåra straffdomar: svärd, hungersnöd, pest och vilddjur över Jerusalem för att där utrora både människor och djur!

 

Var redo för en värld fullt av klagan, gråt och död!

 

Om svärdet/krig kom i sep 2001,

Om Hungersnöd/ekonomiska krisen inträffade i sep 2008,

Jag är säker att någon slags Pest/Virus pandemi kommer att inträffa i sep 2015!

 

Vad kommer näst?

VILDDJURET!


 

Jesus - En dag på jobbet!


Del 1

 

Jag har alltid velat se Jesus "in action" när han gick omkring i hela Israel och predikade om Guds rike, drev ut onda andar, botade all slags sjukdomar och hjälpte alla! 


 

När jag läste Matteus evangeliet 9 kapitel...märkte jag att det här kapitlen sträcker sig över en hel dag! Därför kallar jag detta - En dag på jobbet med Jesus!

Det första vi läser om är att några kompisar bar en lam man till Jesus. Han låg på en bädd och kunde inte resa sig upp! Jesus tittade på hans kompisar och Bibeln säger att Jesus SÅG DERAS TRO!!!

Kan man verkligen se att någon har tro för att bli helad? Det var inte den lame mannen som hade tro...det var hans kompisar som hade tro och Jesus såg det! Vers 9 säger att åt Jesus gavs makten att förlåta synder även när han gick på jorden! 

Min vän, vi pratar om samme Jesus idag! Han sitter på Guds högra sida i himmelen och ber för oss! Han ber att vi ska komma till honom och be honom förlåta våra synder! Men, han vill inte inte bara förlåta dina synder, HAN vill hela dig också! Det samma gjorde han för den lame: Han sade, stig upp och gå! 


 

Lägg märke till det att Jesus bad inte för mannen, han talade ut och Guds kraft botade mannen! 


 

Ef 3:20 

Jesus, som förmår göra långt mer än allt vi ber om eller tänker, genom den kraft som mäktig verkar i oss! 


 

WOW! Samma kraft som fanns i Jesus finns tillgänglig för dig och mig idag. Vågar vi tro på det? Vågar vi ha en "djärv tro" och flöda i Guds mäktiga kraft som verkar i oss! 


 

När människor SÅG att Gud verkade genom Jesus, då greps de av fruktan och prisade Gud! 

Hur skall människor tro på det vi säger - om de inte ser Guds mäktiga gärningar manifesteras? Vi kan prata, predika och lär ut teologi - men när vi låter oss användas av Gud - då blir ORDET och ANDEN "gifta" och Guds mäktiga gärningar uppenbaras genom oss som tror!


 

ExternalVideoWidget

 

Del 6

 

Jesus var på väg till synagogföreståndare... 

 

Och se, en kvinna som hade lidit av blödningar i tolv år närmade sig Jesus bakifrån och rörde vid hörntofsen på hans mantel. Hon tänkte: "Om jag bara får röra vid hans mantel blir jag frisk." Jesus vände sig om, och då han fick se henne, sade han: "Var vid gott mod, min dotter. Din tro har frälst dig." Och från det ögonblicket var kvinnan botad

 

Jag skulle vilja förklara vilken lag det rådde för alla dessa människor som led av olika slags sjudomar såsom lepra, blödningar eller någon annan sjukom!

DÅ VAR DU VAR OREN och enligt lagen - skall du absolut inte vistas ute bland folk - eftersom varje person som du rör vid - blir då oren!  

3Mos 15:25

Om en kvinna har blödningar under en längre tid, utan att det är hennes månadsrening, eller om hon har blödningar utöver tiden för sin månadsrening, skall samma regler gälla för henne som under tiden för hennes månadsrening. Hon är oren. För allt som hon ligger på så länge hennes blödningar varar skall gälla samma regler som för det hon ligger på under sin månadsrening, och allt som hon sitter på blir orent liksom under hennes månadsrening. Och var och en som rör vid något av detta blir oren. Han skall tvätta sina kläder och bada i vatten och vara oren ända till kvällen.

 

Kan vi någonsin föreställa oss hur desperat denna kvinna var? Hon led av denna blödning i 12 år! Hon försökte med olika läkare och hela hennes besparingar gick åt läkarbesöket! Utan resultat!

 

Nu lever hon instängd i sitt hus - eftersom hon var oren - utan vänner, och utan pengar...och då hörde hon folket pratar om att Jesus är här!

 

Kvinnan tar bestämda steg mot folkmassan och rörde massor med människor - men brydde sig inte...hon tänkte säkert - jag har ingenting att förlora, jag måste komma nära Jesus och röra vid hans hörntofsen och då blir jag ren och helad!

 

Har du någonsin funderat varför varför just  - hörntofsen?

Låt oss se vad Hebreiska Toran säger om detta:

Eftersom bokstäverna i ordet “tsitsit”, när det skrivs i sin kompletta form, har summan 600, och tofsen är gjord med 8 trådar och 5 knutar, kan man lägga ihop dessa tal och få 613, som påminner om de 613 bud som finns i Toràn. De fem knutarna talar om de fem Moseböckerna och om människans fem sinnen som är helt upptagna med att lyda buden. De åtta trådarna talar om det övernaturliga som påverkar det naturliga, genom att Toràn och Messias blev givna från himlen, som det står skrivet i Johannes 3:13:

“Ingen har stigit upp till himlen utom han som kom ner från himlen, Människosonen som är i himlen.”

 

I Matteus 14:34-36 står det skrivet:

“När de hade farit över sjön, lade de till vid Gennesaret. Männen på platsen kände igen honom och skickade ut bud i hela trakten, och man förde till honom alla som var sjuka och bad honom att de åtminstone skulle få röra vid hörntofsen på hans mantel. Och alla som rörde vid den blev friska.”

Alla som rörde vid hörntofsen på Messias mantel blev helade från sina sjukdomar. De som höll fast vid Toràns bud som förmedlades genom Messias fick läkedom. Tre steg togs för att kunna ta emot den helande kraften som kom från himlen och som förmedlades genom Jeshua HaMashiach:

1.      Erkänna Jeshua.

2.      Närma sig Jeshua.

3.      Ta tag i en av hörntofsarna på Jeshuas mantel.

Att ta tag i hörntofsen har inget att göra med magi. Det är en symbolisk handling som man gör för att på så sätt visa sin djupa längtan av att vara trogen HaShem. Det är också ett erkännande av den himmelska uppenbarelse som kom genom Toràn som gavs genom Moshè till Israel. När man lyder buden blir man botad från alla sjukdomar, som det står skrivet i 2 Mosebok 15:26:

“Han sade: "Om du hör HaShems, din Elohims, röst och gör vad rätt är i hans ögon och lyssnar till hans bud och håller alla hans stadgar, så skall jag icke lägga på dig någon av de sjukdomar som jag lade på egyptierna, ty jag är HaShem, din läkare."

 

Kvinnan  kröp ner på sina knän och närmade sig Jesus...och till slut kunde hon komma så nära för att vidröra hörntofsen!!!

Kraften gick ur Jesus och han frågade: vem rörde vid mig?

 

När han insåg vad denna kvinna hade precis gjort, sade han: Kvinna, din tro har frälst dig! Och från denna stund stannade blödningen och hon blev helad!


 

ExternalVideoWidget

 

Del 7


 

Då Jesus gick därifrån, följde två blinda efter honom och ropade: "Förbarma dig över oss, Davids son!" Och när han kom hem, gick de fram till honom. Jesus frågade dem: "Tror ni att jag kan göra detta?" De svarade: "Ja, Herre." Då rörde han vid deras ögon och sade: "Som ni tror skall det ske med er." Och deras ögon öppnades. Jesus sade strängt till dem: "Se till att ingen får veta detta." Men de gick ut och spred ryktet om honom i hela det området. 

När Jesus lämnade synagogs föreståndarens hus, följde säkert många människor efter honom! Bibeln säger att även två blinda följde efter! Undrar bara hur dem följde efter? De följde skaror av människor som prisade Herren efter alla dessa mäktiga under och mirakler!

Tänk om jag var där, och om jag hade varit blind...vad hade jag gjort när många människor runt omkring mig prisar och upphöjer Jesus för hans mäktiga under? Hade jag bara ståt kvar och låta Jesus gå förbi?

Skulle han komma tillbaka någon gång? Kanske är det sista möjlighet för mig att bli helad och få min syn tillbaka?


 

Jag vet vad jag hade gjort!  Samma sak som dessa två! Jag hade frågat alla som var runt mig att leda mig närmare Jesus och när jag hade kommit så nära att jag hör hans röst - då hade jag ropat: 


 

Jesus, min Herre, förbarma dig över mig! 


 

Tänk vad underligt...Bibeln säger att Jesus pratade med dessa två blinda först när han kom hem!!!


 

Det betyder att dessa två har ropat hela vägen hem till Jesus! 

Jesus hela oss - Jesus ,snälla, hjälp oss! Och hur många människor som kanske sagt till dessa blinda att sluta ropa...ni ser att han vill inte prata med er...Jesus går hemåt...sluta besvära Mästaren! 


 

Men de slutade inte utan följde efter och ropade hela tiden! 


När Jesus kom hem, frågade han dem: Tror ni att jag kan göra det?


 

Idag frågar Herren dig och mig: Tror du att jag kan göra det du ber mig om? Tror du att jag är svaret på dina böner och behov???


Det finns många människor idag som ber till Jesus om något men eftersom svaret inte kommer direkt, så tror man att Jesus vill inte svara på vår bön eller att han inte bryr sig om en?


 

Men detta är absolut inte sant!!!


 

Jesus vill alltid svara på våra böner, men det måste ske efter hans beslut och tidpunkt! 


 

Vi ser i berättelsen att Jesus svarade dem först när han kom hem!


 

Så, min vän, sluta aldrig be för dina behov! Herren vet om allt du går igenom och Han hör dig hur du ropar, gråter, fastar och ber! När hans tid är rätt för dig - då kommer svaret!


 

Sluta aldrig att be!!!!


 


 

Del 8

 

Medan de var på väg ut, se, då förde man till honom en man som var stum och besatt. Och när han hade drivit ut den onde anden, talade den stumme. Och folket häpnade och sade: "Aldrig har man sett något sådant i Israel." Men fariseerna sade: "Det är med hjälp av de onda andarnas furste som han driver ut de onda andarna.


 

Jesus har precis gjort två människor glada, två män som springer runt Jesu hus och som skriker ut sin glädje och tacksamhet, då förde man in till Jesus en besatt och stum man! 


 

Från härlighet till härlighet! Jesus är aldrig långt borta när man behöver honom! Och den här stumme och besatte behöver Jesus! 

Jag undrar om du har träffat någon som var besatt utav onda andar? Vanligtvis kan de prata, de skriker och uttrycker hotfulla ord! Men denne man var inte bara besatt, utan även stum! Kan du föreställa dig en besatt man som grimaserar och bara släpper något konstig oljud!? Varje gång onda andar kom nära Jesus, kunde dem inte stå ut med Jesu helighet! Vi ser ett exempel i Mark 5 - där onde ande skriker ut: Vad har jag med dig att göra, Jesus, den högste Gudens son?  Jag ber dig, plåga mig inte! 


 

Vi ser att dem är onda andar är rädda för Jesus, så jag kan bara föreställa mig hur en stum onde ande uttryckte hans rädsla? Grrrhhhmmmmfffrrrrrhrrrrrrrrrr!!!!! 


 

Det räckte det för Jesus, det var en lång dag och han ville ju ha lite lung och ro - så han befallde den onde att gå ur denna man! Inte nog med att onde ande far ut, mannen började tala också! Alla som var inne i huset var förbluffade! Jesus skrek inte, han hoppade inte på honom, han var inte rädd...JESUS sade bara ett ord och mannen blev fri och helad! Man hade hoppats på att Jesus skulle få lite beröm eller tacksamhet  - men icke!!! Han fick på fingrarna av dessa skriftlärda fariséer: du gör det med hjälp av de onda andarnas furste! 


 

VA??? 

Vet du vem är onda andars furste? Djävulen! 


 

Vilka onda människor, dessa fariséer... de upphöjer djävulen och nervärderar Guds son! 


 

Har du sådana människor nära dig? Då är det dags att lämna dem ifred! Håll dig nära Jesus!

 

 

 

Del 9

 

Jesus gick omkring i alla städer och byar, och han undervisade i deras synagogor och predikade evangeliet om riket och botade alla slags sjukdomar och krämpor. När han såg folkskarorna, förbarmade han sig över dem, eftersom de var rivna och slagna, som får utan herde. 

 

Jesus var alltid i farten! Han gick... Det fanns inga bilar, inga flyg...det fanns inte ens cyklar att transportera sig mellan byar! Bibeln säger att bara en endaste gång red Jesus på en åsna...alla andra dagar gick han runt!

Fantastiskt!

 

På detta sätt, kunde han möta många andra människor som gick längs vägen och höra om deras behov! Han gick in i varje by och mötte massor med människor...och han hjälpte alla!

 

Vill bara påpeka att (från 586 AD till Jesu tid) det fanns inga profeter i Israel och det var "tyst" från YHWH! Det var bara Johannes som kom precis före Jesus som var : en röst som ropar i öknen!

Det enda människorna hade var en förvrängt lag som skriftlärda, saduceer och fariseer "lärde ut" alla människor!

Och så kom Jesus...

 

Jesus har många gånger sagt till dessa ledare att: ni har förvrängt Guds ord och ni gör bara det som gynnar er själva...ni bryr er inte ett dugg för sjuka, utslagna och fattiga!

 

Bibeln säger att Jesus undervisade om riket, botade alla slags sjukdomar och krämpor! Han såg på folkskaror och förbarmade han sig över dem! Jesus var hatad av skriftlärda men älskad av fromma människor!

Jesus är densamme idag, han ser även på dig och på mig och vill oss väl! Han vill vara vår HERDE så att vi inte ska springa runt som får utan herde!

 

Om du behöver hjälp, din HERDE vet det, och han vill hjälpa dig för att han bryr sig om dig! Han ser varje problem, varje sjukdom och han erbjuder sin hjälp!

 

Vill du ta emot honom som din HERDE?

 

 

 

Jesus - En dag på jobbet!


Del 10

 

Och han sade till sina lärjungar: "Skörden är stor, men arbetarna är få. Be därför skördens Herre att han sänder ut arbetare till sin skörd."

 

Jesus sade till sina lärjungar att det finns så mycket att göra. Jesus gjorde olika slags mirakler, under och tecken och allt han gjorde var gott! Det fanns ingenting som han har gjort av sig själv...

 

Joh 5:19

Jesus svarade dem: "Amen, amen säger jag er: Sonen kan inte göra något av sig själv, utan endast det han ser Fadern göra. Ty vad Fadern gör, det gör Sonen.

 

Jesus såg att behovet var stor, folket i Israel var får utan herde och när han sade detta till sina lärjungar - syftade han på den tiden, då han återvänder till sin fader i himlen och lärjungarna skall då vara själva och vittna om honom och Guds rike! För detta viktiga uppgift behövde lärjungarna hjälp! Och hjälpen kom, 50 dagar efter Jesu uppståndelse! Den helige Ande var utgjuten över varje troende och människor som var samlade i Jerusalem kunde höra dessa fromma fd fiskare hur dem pratade med olika språk om Guds mäktiga gärningar!

 

När Jesus sade att skörden är stor men arbetarna är få...vad menade han?

Finns det inga arbetare som jobbar för Guds rike idag?

 

Jo, det finns många arbetare, men frågan är om dessa arbetare frågar skördens Herre vart och hur dem skall jobba?

Jag känner flera "arbetare för Gud rike" som jobbar och jobbar och är alltid trötta och många gånger jätte besvikna!

Har undrat ofta varför?

Varför är man trött och besviken när man ger sin tid och ork för Guds rike?

 

Svaret kommer här: Jesus sade att varje arbetare skall först BE till skördens Herre om HANS vilja och plan för ens liv och tjänst!

 

Tänk dig att jag äger en åker och i år har jag planterat jordgubbar!

Min gode vän såg att jordgubbarna gav en riklig skörd och då beslöt han att hjälpa mig! Så, en tidig lördag morgon - utan att han har meddelat mig - kommer han med sin skördetröskeln och började "hjälpa" mig med min skörd!

 

Ser du bilden framför dig? Stackars jordgubbar...

 

När han har skördat hela åkern, åker han hem till mig för att berätta om hans vänliga bedrifft!

Hej Zoran, jag såg att du inte skulle klara av detta själv, så jag beslöt mig för att hjälpa dig! Det är därför man har vänner för! Jag vet att du skulle göra samma sak för mig!

Skulle jag vara glad när jag fick höra vad min vän gjorde?

 

Nej!

Jag skulle inte bli glad...alla jordgubbar var förstörda!

MEN VARFÖR FRÅGADE DU INTE MIG FÖRST?

 

Alltför för ofta jobbar vi i Guds åker utan att ha frågat skördens Herre vart han vill sända oss och på vilket sätt skall vi jbba på!

 

Jesus sade: gå ut och predika evangelium till varje människa, han är med oss varje dag men han vill att du och jag kommer först till honom och då skall han visa oss var och hur vi skall jobba!

 

Låt oss ändra våra uppfattningar!  17 Dec 2013

 

Låt mig dela med dig några tankar som jag länge haft på mitt hjärta. Tankar som sträcker sig till de första Jesu lärjungar och samlingar i deras hem! För dessa lärjungar har lärt sig att vart helst det finns människor som upphöjer namnet Jesus, där är en kyrka!

Den tidiga kyrka/människor vandrade och agerade under smörjelse av den Helige Ande, tecken och under följde helt enkelt tidiga troende så naturligt som natt följer dag. De tidiga kyrkoledare gick inte till bibelskola eller seminariet.

De hade dock en verklig, djup och intim relation med den helige Ande som förde liv på ett sätt som sällan ses bland troende och ledare i dagens kyrka.

Du kanske tror att saker och ting skulle förbättras efter 2000 år, och att den nuvarande kyrka skulle överstiga den tidiga kyrkan i härlighet. Genom att undersöka den tidiga kyrkan kanske vi kan se var vi har förlorat kontakten med den verkliga makten och smörjelse den tidiga kyrkan gick i.

 


Hur skall det då vara, bröder? Jo, när ni samlas har var och en något att ge: en psalm, ett ord till undervisning, en uppenbarelse, ett tungotal, och en uttydning. Låt allt bli till uppbyggelse. Om någon talar tungomål, får två eller högst tre tala, och då en i sänder, och någon skall uttyda det                                                          1 Kor 14:26 


 

Det verkar att den tidiga kyrkan var inte så " pastor orienterade " som kyrkan i dag har blivit. De tidiga troende tog sig en aktiv roll i sin församling. Alla bidrog med något till uppbyggelse för hela kroppen. Detta är långt ifrån den "tjänst" som vi har i dagens kyrka.

 

Idag kommer vi till kyrkan där vi förväntar oss att våra lovsångsledare ska inspirera oss och leda oss in i Herrens närhet. I de äldre kyrkorna kanske förväntar vi oss att dirigenten och kören ska marschera in oss i Herrens närhet.

 

I vilket fall, vi intar en passiv roll i vårt bidrag till församlingen. Vi förväntar oss att vår pastor ska avslöja några stora sanningar om Gud till oss då han/hon har lärt sig den senaste veckan. Efter mötet lämnar vi våra bänkar och fortsätter leva våra liv på samma sätt som alla andra i den här världen.

Alltså, vad tror ni att problemet kan vara? Kan det vara så att vi (du och jag) är det verkliga problemet?

 

Det verkar som troende inte är verkligen uppmuntrade att delta i församlingen på ett aktivt sätt. De förväntas stå när de blir tillsagda, applådera och sitta ned.

 

Men de är absolut inte uppmuntrade att göra något som skulle kunna störa våra väl orkestrerade möten. Vissa ledare kan vara bekymrade över det kaos som kan bryta ut om församlingen fick tillstånd att delta fullt ut som den helige Ande leder.

Jag håller med om att allt ska göras i ordning, men vad händer om den helige Ande har en annan ordning än vad vi har?

 

Vad skulle hända om någon helt enkelt bröt ut i sång och citerade en psalm till församlingen?

 

Vad skulle hända om någon medlem i församlingen delar ny uppenbarelse som den Helige Ande uppenbarar för honom? Jag skulle misstänka att en del församlingar skulle tillåta det och kanske till och omfamna det.

Predikningar, som inte är uppenbarelse från Gud - utan är resultatet av timmar av forskning över referensböcker och kommentarer, blir bara "bra " predikningar!

 

Gång på gång Paulus tar upp problemet med att främmande läror kryper in i kyrkan även under tiden han levde! Det är inte konstigt att dagens kyrka är full av falsk undervisning som har förts vidare från en generation av ledare till en annan.

 

 

Det har gått så långt från den enkelhet som är i Kristus Jesus och evangeliet om Kristus!

En del av detta kanske låter hårt, men jag hoppas att du som läser förstår att jag vill verkligen se Jesu Kristi Kyrka stiga upp och ta sin rättmätiga plats i världen, och jag känner att det helt enkelt inte kommer att hända om vi är nöjda med att acceptera status quo. 

Därför jobbar vi med många olika "Lighthouse" grupper!

Vi uppmuntrar alla människor att leva ett värdigt liv i Herren!

Vi ska vara ett ljus i mörkret , vi ska vara salt i jorden, och vi ska bevittna evangeliet om Jesus till en förlorad och skadat värld.

 

Människor står inte utanför dörrarna för att komma in i kyrkan för att få vad vi kristna har att erbjuda.

Låt oss betrakta den tidiga kyrkan och dess struktur igen för att se om de hade något som vi har förlorat på vägen. Som tidigare påpekats de verkade delta i processen betydligt mer än vi gör i dessa tider. Kanske är det en av de viktigaste punkterna som vi misslyckas med att se.


 

Ty liksom kroppen är en och har många lemmar, men kroppens alla lemmar - och de är många - utgör en kropp, så är det också med Kristus.I en Ande har vi alla blivit döpta för att höra till en kropp, vare sig vi är judar eller greker, slavar eller fria, och alla har vi fått en och samme Ande utgjuten över oss. Kroppen består ju inte av en enda lem utan av många.                                                                    1Kor12:12-14


 

Vi är alla medlemmar i Kristi kropp: barn, de äldste, pastorer, evangelister, lärare, apostlar, profeter och lovsångsledare.

 

Det finns bara ett huvud och han är Herren, Jesus Kristus.

 

Det är inte de äldste och pastorer och andra ledare - det är Jesus och Jesus alena!

 

Alla andra, inklusive ledarna är endast lemmar i kroppen och bör erkänna behovet av varandra. Jag tycker att det är en del av processen att " urskilja Herrens kropp "

Så länge vi inte har en uppenbarelse av denna enkla sanning,

vi kommer att ha problem att se verkligheten!

 

Vi är alla lemmar i kroppen och är helt beroende av varandra, precis som barnet är i behov av förälder, så har vi behov av varandra.

Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse som ni har tagit emot av honom, och ni behöver inte någon som undervisar er, utan vad hans smörjelse lär er om allting är sanning och inte lögn. Förbli i honom, så som den har lärt er 1Joh 2:27


Smörjelsen vi har fått kommer att lära oss allt och vi behöver ingen människa som skulle lära oss! 

 

Betyder det att vi inte har något behov av lärare ? Naturligtvis inte, men det betyder inte den Helige Ande kommer att bevittna sanningen i vår ande när vi hör det från någon källa. Den Helige Ande är sanningen!

 

Tänk dig en plats där du är verksam, du söker Gud varje dag, ber, fastar och är ledd av den Helige Ande...du vinner själar för Guds rike men dina troende vänner som är med vill inte bli ledda av den helige Ande. Och om pastorn inte leds av den Helige Ande...... Vilken svår situation! Vad ska man göra?

 

Därför har vi den nuvarande situationen, där kyrkan är varken salt eller ljus till denna värld.

Vi borde komma ihåg vad Herren sade om salt, som hade förlorat sin sälta -det var bra för ingenting annat utom att kastas ut!


 

Jag tror att alla som har andliga öron måste höra vad Anden säger till oss idag.

 

Vi bör alla tänka mycket allvarligt på vår nuvarande situation och be att Herren ger oss ögon att se med och öron att höra med så att vi inte blir kyrka han skulle spy ut ur hans mun.

Låt oss vara varma och inte ljuma! Låt oss kämpa för Guds rike och hans rättfärdighet!

Låt oss vara enkla men starka i Gud, fyllda av hans Helige Ande!

 

 

 

När Jesus dyker upp, då slutar showen!6 Okt 2013


 

I gamla testamentet ( 1 Mos 6:13) läser vi om en man som skulle bygga en båt/arken (150 m lång, 25 m bred och 15 m hög...lite mindre än Titanic) på ett plant fält, långt ifrån havet! Människor tycke säkert synd om honom...men denna man byggde inte bara båten utan han sade också något så otroligt för dessa män och kvinnor...Han predikade: Omvänd er för snart kommer det att börja regna!!! 

Den här mannen levde ca 2300 år före Kristus och hans namn var Noa! 

På den tiden har det aldrig regnat utan jorden vattnades med hjälp av dagg!

Noa byggde arken i ca 120 år och under den tiden varnade han sina medmänniskor om att regnet kommer snart men alla skrattade åt honom och tycke att han var galen! Bygga en sådant stor båt i 120 år och förberedda sig för regnet??? Hallo!! Det har aldrig regnat förut, Noa!!! Sluta prata om det!!!

Men den dagen kom...och det började regna...och alla människor dog utom Noa och hans familj...total 8 personer!

Gud visade sig och showen var över! 

I Daniels bok (3:15) i gamla testamentet läser vi om tre unga killar som vägrade tillbe en staty av guld och böja sig inför den store Babyloniske kungen Nabukadnessar! Konungen var så arg att han band och slängde dem i den brinnande ugnen! Han sade: Vilken Gud skall då kunna rädda er ur mina händer?

De blev kastade i ugnen och bara efter några sekunder tittade Nabukadnessar in i ugnen och blev förskräckt! Vad såg han?

Han såg fyra män står mitt i den brinnande ugnen går fria och elden kan inte göra dem något ont!

Kungen ropade på dem att komma ut, han undersökte dem eftersom de luktade inte ens rök....då föll han inför dem och tillbad himmelens Gud!

Dessa tre män litade på sin Gud och Gud var trofast!

Jesus visade sig och showen var över!

På profeten Elias tid(1 Kung 18:26) Guds folk Israel ville hellre tillbe olika avgudar såsom Baal och gäckade Gud med deras otro och avfällighet! 

Elia försökte på alla sätt att ändra det men han blev jagad av kung Ahab och hans fru Jesabel.

Elia sade: Hur länge ska ni halta på båda sidor? Varför syndar ni och varför vill ni inte vända om så att Gud kan åter bli er Gud?

Till slut fick han kalla samman alla Baal´s profeter (450pers)! Dem skulle bygga var sin altare, lägga ved och köttet på den men inte elda! Den Gud som svarar med eld  - han är Gud!

Baal´s profeter började först åkalla deras gud men det har inte hänt något på hela förmiddag...då var Elias tur!

Elia bad: Herre, låt det bli känt idag att det är du som Gud och att jag är din tjänare och det är på din befallning jag har gjort allt detta!

Då föll Guds eld ner och förtärde offret, veden, stenarna och allt vatten runt om altaret! 

Folket föll ner och gav Gud äran och tillbad honom! Alla Baal´s profeter har de dödat!

Gud visade sig och showen var över! 

Varför skriver jag detta nu?

Innan Jesus lämnade sina lärjungar och återvände till sin Far i himlen, så samlade han dem och sade: JAG KOMMER SNART TILLBAKA!!!

Och jag ska ta er till mig och ni ska leva för all evighet tillsammans med mig!

Idag ropar jag överallt: Jesus kommer snart tillbaka!!!

Några skrattar åt mig, några tror inte på det, några tycker att jag är konstig...

Så länge jag lever - kommer jag att predika detta!

Den Helige Ande har överbevisat mig om synd, rättfärdighet och dom!

Du kan också bli överbevisad och du kan också omvända dig och bli Hans barn!

Det finns fortfarande tid för dig att lämna ditt liv i Jesu händer, för när han kommer, då kommer han att ta med sig alla dem som tillhör honom!

Vad händer med alla dem som inte tror?

Vad händer med alla dem som inte vill ta emot Jesus som sin frälsare?

Vad händer med alla dem som hädar hans namn?


 

Om du har läst min text, så vet du vad är som kommer att hända?

NÄR JESUS DYKER UPP, DÅ SLUTAR SHOWEN!

Guds barn samlas runt Jesus och förs in i Guds rike och alla andra väntar på domen....

Vågar du vänta på domedagen?

Det finns ett mönster som vi finner genom hela Guds Ord. Gud varnar alltid innan Han låter domen falla över den syndfulla människan. Gud är barmhärtig och reagerar aldrig snabbt utan att ge syndare en chans att omvända sig. Trots att Han hatar synd har Han ofta tillåtit människor att fortsätta även om de inte gensvarar. Men det blir alltid konsekvenser av synd. Bibeln slår fast att syndens lön är döden.


 

Kontakta oss gärna och vi skall hjälpa dig att välja rätt...att välja Jesus!